Pinkpop kondigt tijdschema officieel aan

Pinkpop Banner I Love Pinkpop 2012

Enkele weken geleden leek het er al op dat het Pinkpop tijdschema vroegtijdig wereldkundig werd. In de app van de afgelopen editie waren namelijk tijdelijk de settijden zichtbaar. Deze werden niet veel later offline gehaald en de organisatie liet ons in het ongewisse. Gisteren presenteerde Pinkpop het officiele schema via haar website, waaruit we kunnen opmaken dat de ‘leak’ uit de app correct was.

In tegenstelling tot andere grote festivals leidt het Pinkpop tijdschema doorgaans niet tot veel moeilijke keuzes. Omdat maximaal twee acts tegelijkertijd optreden maakt de organisatie het haar bezoekers relatief makkelijk. Toch zit menig liefhebber al weken op het schema te wachten om te bekijken waar knopen ontstaan en te besluiten hoe deze doorgehakt moeten worden. Wel nu; pak een bijl en maak je keuzes.

Kies je voor Haim op de 3FM Stage of voor The Lau in de Brand Bier tent. Maak jij je meters bij het hoofdpodium met Flogging Molly of bij het nieuwe vierde podium met de minstens net zo swingende talenten van Afterpartees? Check hier het Clashfinder blokkenschema.

Opvallend: waar Stromae vorige week werd aangekondigd als afsluitende Werchter-act, moet hij het op Pinkpop doen met een allesbehalve primetime plek op de 3FM stage. Headliner The Rolling Stones krijgt officieel anderhalf uur toebedeeld, Arctic Monkeys een uur en vijftien minuten, Metallica een uur en 50 minuten. Ervaring leert inmiddels wel dat de hoofdacts in de praktijk langer zullen spelen.

De voorbereiding kan dus officieel beginnen. Laat het ons weten op ons Pinkpop forum; wat is de moeilijkste keuze die jij moet maken?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen