Rock Am Ring mogelijk net over de grens bij Mönchengladbach in 2015

Nu Rock Am Ring voor het laatste jaar aan de Nürburgring gehouden wordt, maakt concertorganisator Marek Lieberberg er geen geheim van graag naar Mönchengladbach te willen verhuizen.

Er is een heuse Facebookpagina “Rock am Ring: Mönchengladbach sagt willkommen” voor opgericht en getuige deze brief van Marek Lieberberg geven ze daar graag gehoor aan.

Brief Marek Lieberberg

Marek Lieberberg presenteerde begin dit jaar plannen om wellicht op het 470 hectare grote terrein meerdaagse popfestivals te organiseren. Daar maakte Jan Smeets zich nog niet zo ongerust over. Wel zei hij tegen Dagblad De Limburger: ” Lieberberg is heavy, een een ongelooflijke zakenman” en “Rock am Ring is ook geen concurrent.”

Dat laatste kan met de nieuwe locatie in Mönchengladbach wel eens veranderen. Mönchengladbach is immers vanuit Nederland een stuk makkelijker te bereiken dan de Nürburgring. Zo ver is het echter nog niet. Het voormalige Britse militaire complex Rheindalen, niet ver over de grens bij Mönchengladbach is één van de mogelijke locaties.

Nog een saillant detail. Het gerucht gaat dat Rock Am Ring opzij geschoven is door de nieuwe eigenaar van de Nürburgring om plaats te maken voor een immens grote editie van Sonisphere. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen