Rock In Rio USA en Brazilië kondigen headliners aan

No Doubt Band

Rock In Rio vindt volgend jaar voor het eerst plaats in de Verenigde Staten. Las Vegas wordt de thuisbasis van het festival dat in twee opeenvolgende weekenden wordt gehouden. Gisteren kondigde de organisatie de headliners aan: Metallica, No Doubt, Taylor Swift, John Legend, Deftones en Linkin Park. Kate Perry en John Legend zijn daarnaast de eerste twee namen voor de editie in Rio de Janeiro.

Rock In Rio werd in 1985 voor het eerste georganiseerd in Rio De Janeiro, Brazilië. In 2004 vond de eerste editie in Lissabon plaats. In 2008 werd ook Madrid aan de locaties toegevoegd. Las Vegas wordt volgend jaar de vierde uitvalsbasis voor Rock In Rio. De programma’s van de diverse edities zijn steeds rijkelijk gevuld met grote namen.

Rock In Rio Las Vegas wordt verdeeld in een ‘rock weekend’ en een ‘pop weekend’. Op 8 en 9 mei 2015 reist met name het gitaarwerk af naar Vegas. Een weekend later klinkt overwegend popmuziek uit de speakers. Tickets voor beide weekenden zijn hier verkrijgbaar. ‘Rock In Rio Rio de Janeiro’ wordt op 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 september 2015 gehouden. Deze tickets zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.