The Strokes gaat de studio in

The Strokes Group Shoot Black White 2012

In een interview tegenover de BBC 6 Breakfast Show, maakt zanger Julian Casablancas bekend dat The Strokes klaar is om in januari 2015 de studio in te duiken voor het opnemen van nieuw materiaal. Er zijn zelfs geruchten dat er in februari en maart een tour in Engeland volgt.

In 2013 bracht The Strokes het 5e studio-album Comedown Machine uit, maar daarna bleef het stil. Deze zomer was het na 3 jaar eindelijk zover: de band gaf 4 live optredens in de VS. Volgens Julian Casablancas waren de optredens nodig om een goede fundering van vriendschap te leggen, zodat deze kan dienen als basis voor de werkrelatie tussen de bandleden. Volgens de zanger heeft het gewerkt:

“Everyone is psyched. Everything is in a really cool place.”

De laatste keer dat de band optrad in Engeland was op het Reading + Leeds Festival in 2011:

Nieuw materiaal in januari, touren in februari en maart. Het lijkt het er dus op dat de ‘doorstart’ van The Strokes een feit is. Zou 2015 het jaar zijn dat The Strokes ook te bewonderen is op de Europese Festivals?