Damon Albarn hint naar nieuw album Gorillaz in 2016

De tour rondom zijn eerste solo-album is nog bezig, maar Damon Albarn blikt alvast vooruit. Op de planning staan albums voor twee andere projecten van Albarn: The Good, The Bad & The Queen en Gorillaz.

Uit een interview met The Sydney Morning Herald blijkt dat de nummers voor een nieuw album van The Good, The Bad & The Queen al op de plank liggen. Volgens Albarn moet de band, die onder andere bestaat uit leden van The Clash en The Verve, alleen nog de tijd vinden om samen de studio in te duiken. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat we komend jaar nieuw werk te horen krijgen.

Verder heeft de Blur-frontman ook al ideeën over de toekomst van één van zijn andere bezigheden: Gorillaz. Albarn is volgens de Australische krant “in the process of reactivating Gorillaz for a 2016 release“. De band tourde voor het laatst in 2010, na het verschijnen van Plastic Beach.

Verder lijken er geen concrete plannen te zijn voor Blur. De zanger blijft vaag over de toekomst van de band: “I would imagine there’s some kind of future, but at the moment there’s no time for the future – only the present. Who knows?“. Gelukkig wordt dit dus gecompenseerd door nieuw werk van The Good, The Bad & The Queen en Gorillaz. Wellicht dat er nog wat festivaloptredens in zitten voor Damon en zijn projecten?