Advertisement

Foo Fighters mogelijke reden voor verplaatsing Rock Werchter

Foo Fighters Live Dave 2011

Foo Fighters frontman Dave Grohl heeft in een interview met DC101 Radio verklapt hoogstwaarschijnlijk 4 juli in Washington te spelen. Laat dit nou net het weekend zijn waarin Rock Werchter 2015 eigenlijk zou plaatsvinden.

Op de vraag of Foo Fighters komende zomer ook in Washington zal spelen antwoordt Dave Grohl het volgende: “If you could figure out when the 20th anniversary of the first record is, then you’ll know when we’re gonna play our biggest show here, ever.” Als we in de historie van de band duiken komen we erachter dat de release van debuut-album ‘Foo Fighters’ 4 juli 1995 was. Hieruit kan worden geconcludeerd dat Foo Fighters op 4 juli 2015 een grote show zal geven in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

Rock Werchter kwam eerder met het opvallende nieuws dat Het festival komend jaar afwijkt van het traditionele eerste weekend van juli. In plaats daarvan zal Rock Werchter 2015 gehouden worden op 25, 26, 27 en 28 juni. De verplaatsing naar een weekend eerder heeft te maken met het binnenhalen van een grote headliner, meldt de organisatie van het festival. Aangezien de Foo Fighters in het eigenlijke weekend van het festival in de Verenigde Staten zullen staan, lijkt dit de reden te zijn dat het Belgische evenement verplaatst is.

Daarnaast bevestigde de band ook al dat ze wel degelijk zullen optreden in België volgend jaar. Ook bevestigde bassist Nate Mendel dat Foo Fighters in 2015 de nodige festivals aandoet. Rock Am Ring mocht de Foo Fighters al bevestigen en ook Rock Werchter lijkt de band binnen te hebben.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen