Advertisement

Muse, Kiss, Metallica en meer voor Der Ring 2015

Muse Group Shoot 2012

Het Duitse festival Der Ring heeft de eerste namen bekend gemaakt voor 2015. Gisteren wist mediapartner Bild de acts al te noemen, maar nu heeft ook het festival zelf de komst van grote namen als Muse, Kiss, Metallica en Incubus bevestigd.

Muse, Kiss en Metallica staan op de line-up als headliners van het nieuwe evenement. Daarnaast wist Der Ring (voormalig Grüne Hölle Rock) Limp Bizkit, Faith No More, Incubus, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Accept, Anti-Flag, Turbonegro en Testament te strikken voor de komende editie van het festival. Hiermee zijn de eerdere geruchten van de Duitse krant Bild bevestigd.

Naast Der Ring (Grüne Hölle Rock) hebben ook de twee zusterfestivals hun namen aangekondigd. Op de line-up van Rockavaria staan dezelfde namen als Der Ring. Rock In Vienna heeft naast Muse, Kiss, Metallica, Incubus, Faith No More en Limp Bizkit ook Body Count ft. Ice-T op het programma staan. De overige namen als Anti-Flag en Turbonegro staan niet op dit laatste festival.

Der Ring vindt dit jaar plaats op 29, 30 en 31 mei op het voormalige terrein van Rock Am Ring, de Nürburgring te Duitsland. De kaartverkoop voor deze eerste editie van het festival zal 6 november van start gaan. Een combiticket kost nu nog €169,-, maar dat is een early-bird prijs. Rockavaria wordt in hetzelfde weekend gehouden in München, terwijl Rock In Vienna een week later plaatsvindt van 4 t/m 6 juni in het Oostenrijkse Wenen.

Een week na Rock In Vienna wordt Pinkpop gehouden, waardoor het Nederlandse festival mogelijk een aantal namen zal delen met de drie Duitstalige evenementen. Over de kanshebbers voor Pinkpop kun je meediscussiëren op ons forum.

UPDATE – De krant Rheine Zeitung wist een foto te plaatsen met meer namen dan bekend gemaakt. Een journalist van de Duitse krant is aanwezig op de persconferentie van Der Ring, waar dit affiche werd uitgedeeld. Bij de al reeds bekendgemaakte namen kunnen The Darkness, Any Given Days, Arcane Roots, Emmure, Exodus, Hang The Bastard, Kissin’ Dynamite, Orchid, The Picturebooks en Poets Of The Fall worden toegevoegd.

Leak Der Ring Bart Heemskerk