Sonisphere Italië strikt Metallica en Faith No More

De Italiaanse editie van Sonisphere heeft bekend gemaakt dat Metallica en Faith No More zijn geboekt. Tegelijkertijd kwam vorige week het nieuws dat in 2015 geen UK editie van Sonisphere zal plaatsvinden. 

Metallica keert in 2015 terug naar Italië en zal op 2 juni Sonisphere Italië aandoen. Metallica neemt hiervoor een special guest mee: Faith No More. De reünie van Faith No More vond plaats in 2009 en de band is momenteel bezig met een nieuw album wat binnenkort zal verschijnen. Het is overigens geen verrassing dat Metallica is gestrikt. De band staat bekend als supporter van de Sonisphere festivals en heeft al op verschillende edities opgetreden. Binnenkort worden nog meer speciale gasten bekend gemaakt. De kaartverkoop start woensdag 28 januari om 10.00 uur.

Geen UK editie

Het Sonisphere concept is reeds in vele landen uitgevoerd. Aangezien het aantal locaties jaarlijks terugloopt lijkt de rek er echter een beetje uit. In het verleden werd onder meer Nederland, Duitsland, Zweden, Polen, Griekenland, Frankrijk, Turkije, Bulgarije, Zwitserland en zelfs India aangedaan. In 2015 volgt geen editie van in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie geeft in een verklaring aan waarom ze besloot de UK-editie te schrappen:

[blockquote]”Team Sonisphere reluctantly confirm that Sonisphere will not take place in the UK in 2015. We’ve been working hard to get a line-up that we felt was good enough but also on a weekend which would avoid other events that we know rock fans would want to support. Unfortunately our last irons in the fire have just been extinguished and it’s clear that we won’t be in a position to run the event this year. We’ve said in the past that Sonisphere will only go ahead if we feel it is going to be good enough and that hasn’t changed.

We hope all rock fans have a great summer with all the festivals and concerts already in the calendar and we plan to see you all in 2016.”[/blockquote]

Sonisphere Zwitserland

Naast de Italiaanse editie zal Sonisphere dit jaar ook in Zwitserland plaatsvinden met Muse als headliner. Op 6 juni maakt de band zijn opwachting in Zürich. En ook Muse zal special guests meenemen. De namen van Kasabian en Incubus zijn al gelekt, maar nog niet officieel bevestigd. Kaartverkoop is reeds gestart.