Iggy Pop en La Roux onder eerste namen Les Ardentes 2015

9, 10, 11 en 12 juli 2015 is de Belgische stad Luik weer thuisbasis voor Les Ardentes. Het festival kondigde dit weekend de eerste namen aan. Iggy Pop is daarvan de meest in het oog springende. De organisatie heeft hem exclusief voor België ingelijfd.

Het Belgische La Smala betreedt het podium op de eerste festivaldag. Een dag later is het de beurt aan La Roux, Oscar and the Wolf, Baxter Dury en Woods. Iggy Pop is samen met Tinie Tempah en Slow Magic van de partij op dag drie. Fauve, Metronomy, Balthazar, Erlend Oye (Kings of Convenience, Whitest Boy Alive) en Sleaford Mods staan geprogrammeerd op de laatste dag van Les Ardentes 2015.

Tickets gaan vanaf woensdag 4 februari in de verkoop op de Les Ardentes website. Vier dagen kosten 120 euro. Dagtickets kosten de helft. Een additioneel campingticket gaat voor 10 euro over de toonbank.

Les Ardentes vindt plaats in het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik, het kloppend hart van Wallonië, aldus de organisatie. Dit jaar zullen bijna 60 internationale en Belgische artiesten van donderdag tot zondag het podium betreden en zo vier concertdagen vullen waarbij alle genres aan bod komen: rock, electro, hiphop, house, techno, metal, drum’n’bass, soul, triphop, Franse chanson, folk, pop, enz.