Jett Rebel en Kensington voor Sziget 2015

Jett Rebel en Kensington zullen komende zomer optreden op het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De twee Nederlandse acts zijn bevestigd voor het festival dat plaatsvindt van maandag 10 tot maandag 17 augustus. Bovendien zal Kensington een extra optreden geven op de officiële Sziget warm-up party op zondag 9 augustus in Boedapest.

Na een zeer succesvol 2014 met optredens op onder meer Pinkpop en Lowlands, speelt Jett Rebel dit jaar op het Sziget Festival. De zanger zegt erover: “Stiekem wil ik al jaren als bezoeker naar Sziget. Nu blijk ik er zelf te mogen spelen, voor mij is dat echt een droom die uitkomt.”

Kensington, dat net twee optredens in de Ziggo Dome heeft uitverkocht, stond al een keer eerder op het festival en zegt daarover: “Sziget 2013 was een van onze favoriete optredens aller tijden, dus we vinden het heel erg tof om terug te keren naar Boedapest deze zomer!” Voorafgaand aan het Sziget Festival zal Kensington tevens optreden in de A38, een tot club getransformeerde boot die in Boedapest in de Donau ligt.

Naast Jett Rebel en Kensington zullen op het Sziget Festival artiesten te zien zijn als Robbie Williams, Alt-J, Florence + The Machine, Awolnation en Babylon Circus. Ook zijn er diverse andere vormen van kunst op het festival te zien, waaronder theater, dans en circus. Voor de aankleding van het festival is een tender uitgeschreven waarvoor kunstenaars uit heel de wereld projecten kunnen insturen. Meer info over het Sziget Festival, de warm-up party en de tender is te verkrijgen op szigetfestival.nl.

Alle bevestigde acts tot dusverre:
Robbie Williams, Florence + The Machine, Alt-J, Blasterjaxx, Awolnation, Jamie Woon, Fauve, José Gonzalez, The Subways, Babylon Circus, Kadebostany, Kensington, Jett Rebel. Binnenkort worden nog veel meer acts aangekondigd.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Kopen