Martin Garrix verzorgt eindshow Sziget Festival 2015

Sziget Programma 2013

De organisatie van het Sziget Festival heeft nieuwe acts aangekondigd die van 10 tot 17 augustus op het eiland in Boedapest zullen optreden. Onder deze nieuwe acts zitten veel Nederlandse dj’s, waarbij het aan Martin Garrix is om de muziek bij de eindshow te verzorgen. Eerder werd de komst van onder meer Robbie Williams, Alt-J, Florence + The Machine, Kensington en Jett Rebel bevestigd.

De traditionele eindshow van het Sziget Festival is het laatste optreden op de Main Stage op zondag 16 augustus. Bij deze show met Martin Garrix zijn veel vuurwerk, pyrotechnische effecten en een spectaculaire lasershow te verwachten. Ook de Amerikaanse gypsy-punkband Gogol Bordello zal komen optreden op de Main Stage.

In de grote A38 Tent zullen naast Jett Rebel en Kensington optredens te zien zijn van The Ting Tings, Passenger, Ella Eyre, Milky Chance, Jungle, Tyler, The Creator, Infected Mushroom, Enter Shikari, Gramatik en Hospitality presents: Camo & Krooked, High Contrast, Fred V & Grafix, Danny Byrd en MC Dynamite.

Na een jaar afwezigheid maakt de Telekom Arena zijn rentree op het festival. In deze tent voor elektronische muziek zullen onder meer de Nederlandse dj’s W&W, Sander van Doorn, Bassjackers, Julian Jordan en Sidney Samson optreden. Dat geldt ook voor de Britse dj Jaguar Skills.

Meer dj’s zullen te vinden zijn in het Colosseum, een openluchtpodium gemaakt van houten pallets. Hiervoor zijn optredens van Apollonia, Dixon, Gui Boratto, Michael Mayer, Marcel Dettmann en My Favorite Robot bevestigd.

Totaal andere muziek, waar vaak ook goed op gedanst kan worden, is te vinden op de MasterCard World Music Stage. Hier zullen onder meer optredens te zien zijn van de Portugese fadozangeres Mariza, de Russische underground skaband Leningrad, de Spaanse alternatieve latinband Che Sudaka, het traditionele Italiaanse ensemble Canzoniere Grecanico Salentino en de grootmeester van de Balkan Goran Bregovic met zijn Wedding & Funeral Band.

Op Eurosonic werd het Sziget Festival uitgeroepen tot beste grote festival van Europa in 2014. De kaartverkoop voor Sziget Festival 2015 gaat zo hard dat het festival dit jaar in recordtempo uitverkocht lijkt te raken. Tickets zijn te koop via szigetfestival.nl.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen