Foo Fighters niet op Pinkpop 2015 – wel in 2016?

Foo Fighters

Daar is duidelijkheid vanuit kamp Pinkpop. De Foo Fighters zeggen hun optreden op Pinkpop 2015 van morgenavond af. 

Pharrell Williams wordt de afsluiter van Pinkpop 2015. De Jeugd Van Tegenwoordig krijgt zijn spot als subheadliner. De lege spot in de middag wordt opgevuld door de Belgische band Triggerfinger. Het nieuwe tijdschema van de main stage:

15:40 Triggerfinger
17:45 De Jeugd Van Tegenwoordig
19:50 One Republic
22:00 Pharrell Williams

Het zal niet mogelijk zijn je kaartje terug te geven.

”While the full extent of Dave’s injuries are still being determined, it was confirmed at a post-show hospital visit that he sustained at least one fracture.”

Wel op Pinkpop 2016

Festivalorganisator Jan Smeets geeft in een interview met L1Festival aan dat Dave Grohl heeft gezegd het volgend jaar goed te willen maken. Hebben we daarmee onze eerste headliner voor 2016 te pakken? Op Pukkelpop 2011/2012 hield Grohl zich wel aan zijn woord.

Paul McCartney, The Prodigy, Pearl Jam en Lenny Kravitz

Jan Smeets reageert in een interview met 3FM: ”We hebben echt iedereen gebeld die op tour was. Van Paul McCartney tot.. je kunt het je zo gek niet bedenken! Maar zo makkelijk gaat het niet. En laten we eerlijk wezen: Foo Fighters zijn niet te vervangen”. Tegen 3voor12 vertelt Smeets ook The Prodigy te hebben geprobeerd te regelen. Vanmiddag meldde zich een nieuwe (interne) bron die kon vertellen dat er ook belletjes zijn gegaan naar Pearl Jam en Lenny Kravitz.

Foo Fighters-frontman Dave Grohl brak vrijdagavond zijn been tijdens een concert in Zweden. Jan Smeets en co. zijn vervolgens dag en nacht druk aan het bellen geweest voor een vervangende act.

Rock Werchter

Foo Fighters zeggen bovendien hun optreden in Zwitserland op 16 juni af. De gigs op Rock Werchter en Glastonbury staan vooralsnog wel op de planning. Als daar verder nieuws over is, lees je het op Festileaks.

Pinkpop 2015

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juni 2015. Overige grote namen op het affiche zijn Muse, Robbie Williams en Pharrell. Check hier alle informatie rondom Pinkpop 2015 »

Je volgt onze Instagram liveblog en de livestream van Pinkpop 2015 op deze pagina.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.