‘Guns N’ Roses in 2016 met oude bezetting op tour’

Na jaren vol solo-albums lijkt het moment waarop Axl Rose en Slash weer handjes zullen schudden dichterbij dan ooit. Na het toevoegen van nieuwe merchandise zijn we dichter dan ooit tevoren bij die eindeloos verlangde reünie.

Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest over een eventuele reünie van het klassieke Guns N’ Roses. We nemen alles even door, met dank aan NME, Gigwise, AlternativeNation en gebruikers van het Festileaks Forum.

Nieuwe merchandise met klassieke logo en bezetting

Guns N Roses logoDe meest recente hint naar de reünie is het feit dat er een lading merchandise aan de officiële webshop is toegevoegd, met daarop het bekende oude logo en de gezichten van Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stadlin, and Steven Adler; oftewel alle oorspronkelijke bandleden. Het gebruik van het klassieke Guns N’ Roses logo is opmerkelijk, want sinds 2006 is veel commotie geweest tussen Slash en Axl Rose over copyright-zaken. Dat er nu toch een akkoord is bereikt, wijst er maar weer eens op dat de twee de strijdbijl hebben begraven.

Ruzies bijgelegd

Het lijkt er sowieso op dat Slash en Axl Rose het wel weer kunnen vinden. Nog niet lang geleden zei de legendarische gitarist:

”We hebben al lang niet meer gesproken, maar een hoop spanning die er was is inmiddels verdwenen. Al die problemen van vroeger hebben we niet meer.”

Of er een reünie komt, Slash?

”Als iedereen het zou willen, en voor de juiste redenen zou willen.. Ik denk dat de fans het heel graag zouden zien. Ik denk zelfs dat het heel goed uit kan pakken.”

Het is een flinke ommekeer na de jarenlange ontkenningen.

Reünietour voor 100 miljoen dollar, Coachella en Reading+Leeds

Volgens het Portugese Blitz zijn de ‘top promoters’ van Portugal in onderhandeling geweest om gigantische twee uur durende reünieshows tekrijgen. Per show mocht ongeveer 1,5 miljoen dollar worden neergeteld. Eerder dit jaar was er al het gerucht dat er voor 100 miljoen dollar een wereldwijde reünietour gepland zou worden.

Op dit moment staat vooral het Amerikaanse Coachella aangeschreven als locatie waar de band z’n legendarische show gaat geven. Ook Glastonbury en zusterfestivals Reading en Leeds staan hoog in het geruchtenlijstje. Volgende week komen die laatste festivals met hun eerste bevestigingen, dus dat is iets om goed in de gaten te houden.

Mötley Crue bevestigt

De geruchten kwamen naar een nieuw level toen Nikki Sixx van Mötley Crue de reünie van de rocklegendes bevestigde.  Sixx speelt met voormalig GnR-gitarist DJ Ashba in Sixx:A.M en heeft daarmee een goede bron binnen de familie. Of Guns N’ Roses een reünietour doet? ‘Ja, dat doen ze. Dat weet iedereen.’

Wordt 2016 dan het jaar van de Guns N’ Roses reünie?

Tijd moet het gaan leren. De groep wordt op het Festileaks Forum inmiddels al vaak genoemd als kanshebber voor de laatste headlinespot op Pinkpop. Haalt Pukkelpop ze met de kracht van Reading + Leeds binnen? Of blijkt het allemaal een storm in een glas water?

Het laatste woord is voor Slash, die na een jarenlange reeks ontkenningen en het weigeren van commentaar in mei aan CBS weten: “Zeg nooit nooit.”