‘Nieuwe album Coldplay verschijnt 4 december’

coldplay

Coldplay lijkt op 4 december het nieuwe album ‘A Head Full of Dreams’ te gaan uitbrengen. In verschillende metrostations in Londen zijn posters gezien waarop de artwork en de releasedatum van het album worden bekendgemaakt. 

De connectie tussen de posters en Coldplay wordt gemaakt door een t-shirt dat frontman Chris Martin onlangs droeg op het Global Citizen festival. Coldplay staat erom bekend bij ieder album nieuwe bandkleding te dragen. Het patroon op het t-shirt zoals te zien op onderstaande foto is ogenschijnlijk dezelfde als op de poster.

https://twitter.com/ColdplayAtlas/status/659875328576372740

De aankondiging van een nieuw album hangt al een tijdje in de lucht. Op hetzelfde Globan Citizen festival speelde Coldplay al het nieuwe nummer ‘Amazing Day’.

Coldplay op festivals?

Met een aankomend nieuw album lijkt Coldplay zich kandidaat te stellen als festivalheadliner in 2016. Op het Deense Tinderbox staan ze in ieder geval niet. Festivalchef Brian Nielsen geeft aan dat Coldplay een maatje te groot is voor het festival. Hij geeft ook aan dat ‘iedereen verwacht dat Coldplay stadionoptredens gaat doen en niet festivals’. Bij de gokkers is Coldplay echter nog steeds kandidaat nummer één om Glastonbury te headlinen. Of we de Britse band gaan zien in het festivalcircuit blijft afwachten. De laatste keer dat Coldplay op festivals stond was in 2011 toen ze onder andere op Pinkpop en Rock Werchter stonden.

https://youtu.be/JDEe8q9rnQ8

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen