Advertisement

‘Pearl Jam in onderhandeling met Europese festivals’

Pearl Jam Live Eddie 2009

Volgens het Portugese muziekblad Blitz zijn de grotere Portugese festivals druk bezig om Pearl Jam binnen te hengelen. Rock in Rio, NOS Alive en Super Rock Super Bock zouden biedingen doen die oplopen tot 1 miljoen dollar.

Hoewel het artikel doet lijken dat de komst van de Amerikaanse rockers vrij zeker is, is de band nog voor geen enkel festival bevestigd. Verder wijt Blitz de aanwezigheid van Pearl Jam aan de volledige line-up van de festivals. Het blad stelt dat de kans dat de band komt des te groter wanneer er bevriende bands geboekt worden. Welke artiesten Eddie en zijn collega’s graag backstage aantreffen wordt overigens niet verklapt.

Pinkpop 2016?

Eind augustus liet bassist Jeff aan Vice weten dat de band van plan is volgend jaar een nieuw album uit te brengen. Vlak na Pinkpop 2015 kwam al naar buiten dat Jan Smeets hard bezig is om de band te strikken voor de aankomende editie. Hoewel de band zich afgelopen jaren op diverse Europese festivals vertoonde, blijft Landgraaf sinds Pinkpop 2000 onaangedaan. “Ik hoor nu al acht jaar achter elkaar dat Pearl Jam komt, maar altijd was er iets. Ik wacht nu lijdzaam af”, aldus Smeets.

De band zou overigens vorig jaar ook al een telefoontje uit Nederland gehad hebben, nadat Foo Fighters-frontman Dave Grohl zijn been brak en het festival een nieuwe afsluiter zocht. In 2014 ging een optreden van Pearl Jam op Pinkpop niet door vanwege een eindexamen. Gaat het dan in 2016 eindelijk gebeuren?

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.