Advertisement

25-jarig jubileum tour voor Pearl Jam in 2016

pearl jam

De geruchten voor een Pearl Jam tour in 2016 waren al hardnekkig, deze zijn nu bevestigd. Dat liet manager Kelly Curtis weten op Twitter tijdens een Q&A.

Volgend jaar viert Pearl Jam zijn 25-jarig jubileum en luistert dat op met een reeks optredens. Curtis wist ons te vertellen dat de band uit Seattle in ieder geval in de Verenigde Staten en Canada optredens zal geven. De eerste tourdata worden begin volgend jaar bekend gemaakt. De fans zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Ook opmerkelijk was het antwoord op de vraag of Pearl Jam op Rock Werchter zal staan:

Mogelijk heeft Curtis de vraag letterlijk genomen, Pearl Jam kan natuurlijk niet meer op Rock Werchter 2015 staan.

Pearl Jam op festivals in 2016?

Eerder deze week berichtte de Portugese muziekwebsite Shifter.pt over de komst van Pearl Jam naar NOS Alive 2016. Dit bericht sluit aan bij het tourschema dat verscheen op de Italiaanse fansite PearlJamOnline.it. Daar blijft het niet bij want volgens de Italiaanse muziekwebsite  Spaziorock.it staan Eddie Vedder & co op Rock in Roma 2016.

Pinkpop?

Hoewel er nog niks vast staat, lijkt de komst van de Amerikaanse rockers nabij. De heren zitten in ieder geval niet stil, bassist Jeff Ament liet aan Vice weten dat er in 2016 een nieuw album aankomt. Jan Smeets verklapte bij het slotinterview van Pinkpop 2015 ook al druk bezig te zijn met het binnenhengelen van Pearl Jam.

Wil je al het laatste nieuws volgen, mee praten over de geruchten of zelfs tips geven? Neem een kijkje op ons festival forum! Hier bespreken we al het laatste nieuws rondom Pearl Jam, maar je vind hier ook geruchten over andere bands en festivals.