Sigur Rós, Bring Me The Horizon en meer voor Sziget 2016

1100
Sziget 2016

Sziget maakt vandaag de eerste namen voor de editie van 2016 bekend. Sigur Rós, Bring Me The Horizon, M83, John Newman, Naughty Boy, MØ, Parov Stelar en Kodaline zullen in augustus present zijn in Budapest.

De organisatie van het Hongaarse festival maakt daarnaast bekend al ruim 25% van de meerdaagse tickets verkocht te hebben. Het festival geeft aan dat het festival volgend jaar wel eens vroeger dan ooit zou kunnen uitverkopen. De treintickets voor de Sziget Express zijn reeds te koop, en ook de verkoop van deze tickets gaat erg hard.

Sigur Rós

De IJslandse indierockband gaat volgend jaar weer op festivals spelen. Onder andere Dour, Lowlands en Open’er maakten de komst van Sigur Rós al bekend. De band rond frontman Jónsi heeft aangegeven nieuwe en onuitgebrachte nummers live te gaan spelen. Over een nieuw album is helaas nog niets bekend. In 2013 stond de band nog op Best Kept Secret en Rock Werchter.

Trein- en busreizen vanuit Nederland

Ook in 2016 zal de Sziget Express weer rijden! De treinen vertrekken op 7, 8 en 9 augustus vanuit Amersfoort met bestemming Budapest Nyugati. Vanaf dit station is het een klein halfuurtje met het openbaar vervoer; voor 5 euro heb je een ticket op zak dat je direct vanaf het station naar het festival brengt. Op 17 en 19 augustus vertrekken de treinen weer terug naar Nederland. Voor deze reis zijn diverse plekken te reserveren met prijzen variërend tussen de 179 en 225 euro. Boeken doe je bij Festival.Travel.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Je kunt ook kiezen om simpel en vertrouwd de Sziget Bus naar het festival te pakken. Dan ben je er zeker van dat je genoeg bagage mee kunt nemen. De bussen vertrekken op dinsdag 9 augustus vanaf Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Eindhoven, Gent, Groningen Hasselt, Utrecht en Zwolle. Op woensdag 17 augustus vertrekken de bussen vanaf Sziget weer terug naar Nederland. Deze reis kost je 149 euro retour en is ook te boeken bij Festival.Travel.

Sziget 2016

Sziget wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland – gelegen in het centrum van Boedapest en vindt dit jaar plaats van 10 tot 17 augustus. De ticketverkoop is al een tijdje in volle gang en de 5 day pass is zelfs uitverkocht. Wel zijn er nog – naast de dagkaarten – de 7 day pass verkrijgbaar voor €249,-.  Op onze programmapagina voor Sziget 2016 lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Rock Werchter programma 2016. Via Spotify kun je kennis maken met de muziek van de artiesten in de Sziget line-up.

Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.