Advertisement

kaZantip 2016: dansen op de Krim

kaZantip 2016

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de nieuwe ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Of nog beter: alle drie! Ditmaal kijken we ver buiten de eigen landgrenzen naar een bijzonder festival op een misschien nog wel specialere locatie: kaZantip op de Krim.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]E[/mks_dropcap]lke dag wakker worden met een fijne technobeat in je hoofd. De zon, die altijd minimaal 30 graden brandt, is zoals altijd eerder op dan jij. Je neemt een duik in de Zwarte Zee en kijkt daarna wel waar je vandaag weer gaat dansen. Dan toch weer die lichte keuzestress. Maar wat wil je ook, met meer dan veertien podiums. Wat maakt het ook uit, het sprookje duurt toch zeventien dagen lang.

De Krim, het schiereiland onder Oekraïne dat sinds 2014 ingelijfd is door Rusland, is het decor van kaZantip. Het dance georiënteerde feestje duurt twee tot drie weken en had in het verleden namen als Armin van Buuren, Pendulum en Tiësto op de poster. Het festival wordt simpelweg afgekort als ‘Z’ en de editie van dit jaar gaat dan de boeken in als ‘Z16’. Om binnen te komen moet je in het bezit zijn van een ViZa, a.k.a een entreebewijs. Voor nachtbrakers is er goed nieuws: het evenement duurt dagelijks 21 uur lang! Dat was in 2015 al snel een dikke 357 uur aan feestplezier.

Ondanks de instabiele politieke situatie in het gebied garandeert de organisatie de veiligheid van de bezoekers en beloven ze geen Russisch-Oekraïense kopzorgen. Over de editie van dit jaar hult de organisatie zich nog in stilzwijgen. Hou rekening met stampende beats, dwingende sets en afterparty’s die nooit meer lijken te eindigen.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

kaZantip 2016

 

Een retourvlucht Amsterdam-Simferopol kost al in juli al snel €763. In Rusland weten ze ook graag wie je bent, je zal dus vooraf een visum moeten regelen. De kosten voor dit visum kunnen nogal verschillen, de goedkoopste opties liggen rond de €20. Een ticket voor kaZantip is relatief goedkoop: in 2015 had je voor €180 zeventien dagen lang feest. Overnachten kost je €10 per nacht tot €120 per nacht. Wanneer je voor de goedkoopste optie kiest dan deel je een kamer en badkamer met zes mensen, en zal je per benenwagen naar het festivalterrein moeten. Vergeet niet voor de reis je lokale bank te bezoeken: op de Krim betalen ze niet met de euro maar de Russische roebel.

Geschatte totale kosten (excl. Russische vodka): €1180,-

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

We kunnen nog een hoop schrijven over kaZantip, maar zien is geloven. En wat we zien, willen we graag geloven.