Nieuwe dosis Dour 2016 waaronder Underworld en Floating Points

1158
Underworld
Underworld

DOUREUUH! Een nieuwe dosis Dour namen op deze dinsdag! Ondere andere Underworld, Floating Points en Four Tet zullen hun opwachting maken op Dour 2016.

In totaal zijn er 27 nieuwe acts bekendgemaakt:

[one_half]
– Underworld
– Floating Points
– Etienne de Crécy met Superdiscount 3
– N’to
– David August
– Pantha Du Prince
– Dave Clarke
– Len Faki
– Mind Against
– Four Tet
– MCDE
– Kerri Chandler
– Jauz
– Audio B2B Gridlok
[/one_half]

[one_half_last]
– (MC LowQui)
– Danakil
– Biga*Ranx
– Yanis Odua
– Congo Natty
– The Subways
– Kadaver
– Frank Carter & The Rattlesnakes
– Destruction Unit
– Islam Chipsy & EEK
– Mdou Moctar
– Odezenne
– Jay Prince
[/one_half_last]

Zij voegen zich allen bij de eerder bekendgemaakte The ProdigyWiz Khalifa, Mac DeMarcoPixies en Sigur Rós.

Festivalterrein

Ook in 2016 kent Dour weer een uitgebreid festivalterrein met diverse stages. De grootste is The Last Arena met een capaciteit van 15.000 mensen en biedt qua line-up grote namen uit diverse muziekgenres. Artiesten als Cypress Hill, Faith No More, Franz Ferdinand, Pet Shop Boys en Smashing Pumpkins hebben reeds op dit podium gespeeld. Maar er is meer. Boombox met een capaciteit van 9.000 mensen biedt plaats aan hip-hop artiesten. La Petite Maison Dans la Prairie is de ideale plek voor indierock fans. Jupiler Dance Hall is voor iedereen die van dansen houdt en met name op elektronische muziek. Cannibal Stage biedt het hardere gitaarwerk. De Red Bull Elektropedia Balzaal staat bekend als de festivaldiscotheek. Bij de Dub Corner waan je je in Jamaica. En last, but not least: Le Labo, het lab van Dour waar geëxperimenteerd wordt met een mengelmoes aan muziekstijlen.

Dour 2016

Dour Festival zal dit jaar plaatsvinden op 13 t/m 17 juli in het gelijknamige plaatsje Dour. Het festival staat bekend om een bijzonder alternatieve line-up met daaromheen een oase aan kunst, cultuur en activiteiten. Eerdere edities had het festival al Cypress Hill, Smashing Pumpkins, Wu-Tang Clan, Franz Ferdinand, Faith No More en Pendulum op de posters staan.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Voor het festival is het mogelijk om dagkaarten à 60 euro of combitickets à 140 euro aan te schaffen. Voor meer informatie, check je de festivalsite.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.