Jan Smeets noemt Foo Fighters, Pearl Jam en Radiohead als mogelijke headliners van Pinkpop 2017

pearl jam

Pinkpop 2016 moet nog beginnen, maar achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de editie van volgend jaar. In een openhartig gesprek met Festileaks noemt Jan Smeets enkele namen die we mogelijk kunnen verwachten op Pinkpop 2017.

Allereerst is er Foo Fighters. De Amerikaanse band moest noodgedwongen hun optreden op Pinkpop 2015 afzeggen door een beenbreuk van zanger Dave Grohl. Ondanks dat de band beloofde het optreden dit jaar in te halen, blijken ze de grote afwezige op het affiche. “Ze staan voor volgend jaar op de lijst,” zegt Smeets, “ze hebben gezegd in 2017 alle Europese festivals in te zullen halen. Dan staan ze op de festivals die ze hebben gemist.” Voor alle zekerheid houdt Smeets wel een slag om de arm: “Iemand als Dave Grohl is met heel veel projecten bezig.”

Ook de gedoodverfde headliner Pearl Jam staat wederom op het lijstje van het festival. “De gesprekken zijn al begonnen,” bekent Smeets. Een andere naam die de festivaldirecteur noemt is Radiohead: “Ik ga de band bekijken op St. Gallen in Zwitserland, dan kijk ik ook hoe het publiek reageert. Als ze een goed optreden geven, maken ze zeker een kans. Er is ontzettend veel vraag naar Radiohead.”

Of Foo Fighters, Pearl Jam en Radiohead inderdaad het headline-trio van Pinkpop 2017 wordt? “Dat zou zomaar kunnen,” volgens Smeets, “maar de wereld is volop in beweging. Pin mij niet vast op deze namen.”

Pinkpop 2017 weer met Pinksteren

Wie nu al zin krijgt om naar het festival te gaan kan 3, 4 en 5 juni 2017 vast omcirkelen in de agenda. Het festival zal dan weer plaatsvinden tijdens Pinksteren.

Festileaks sprak met Pinkpop-directeur Jan Smeets over Bruce Springsteen, pre-sales en Pinkpop Classic. Dat hele gesprek lees je vrijdag op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen