Legendarische set closer: ‘Take Me To The Hospital’ van The Prodigy

The Prodigy

https://www.youtube.com/watch?v=HCj7nIQBFlo

In de rubriek ‘Legendarische Set Closers’ lichten we de allerbeste liedjes uit om een festivalset mee af te sluiten. Volgend op het nieuws dat The Prodigy-frontman Keith Flint is overleden, besteden we nog eens aandacht aan ‘Take Me To The Hospital’ van dé pyromanen van de jaren 90′: The Prodigy. Hun muziek is als een vuist in je gezicht, knetterhard! Je mag dan ook hopen dat de lyrics van hun set closer niet te dicht bij de waarheid komt: ‘Take Me To The Hospital’!

Terwijl iedereen nog op adem staat te komen van de chaos tijdens ‘Smack My Bitch Up’ maakt de band zich klaar voor het ultieme slotstuk. “Are all my warriors ready?”, schreeuwt frontman Maxim nog maar eens naar het publiek. Voor iemand kan antwoorden knallen de eerste beats al door de speaker, zoals altijd op standje gehoorschade. De dansvloer veranderd in een dampende, ruige moshpit. ‘Push up your hand if you love the fashion!’

The Prodigy is van het soort dat geen introductie meer nodig heeft. De Engelse band scoorde in de jaren 90′ hit na hit met songs als ‘Out Of Space’, ‘No Good’, ‘Voodoo People’, ‘Smack My Bitch Up’ en ‘Firestarter’. Die laatste werd zelfs gedraaid in 2012 tijdens de opening van de Olympische Spelen in Londen. In 2018 verscheen het laatste wapenfeit van de band genaamd No Tourists. Met die plaat onder de arm stonden vele festivalweides op de planning gesloopt te worden. In 2016 won de band nog de European Festival Award voor beste headliner, en liet daarbij onder andere Muse achter zich.

The Prodigy

‘Take Me To The Hospital’ is een nummer uit 2009, van het album Invaders Must Die dat in hetzelfde jaar verscheen. De track wordt snel een van de publieksfavorieten tijdens liveshows en ondertussen is hij niet meer weg te denken van de setlist. Het ziekenhuis-thema ligt de jongens uit Essex goed. In de videoclip van het nummer zien we de jongens dansen in een ambulance, hun eigen platenmaatschappij heet ‘Take Me To The Hospital Records’ en tijdens liveshows stonden de ziekenwagens soms op het podium.