Dansen tot het gaatje op ‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld

1963

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week dansen we alsof ons leven ervan afhangt met ‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld. 

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Born Slippy Nuxx’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

 

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]J[/mks_dropcap]e hebt nog geen enkel moment stil gestaan. Vanaf de eerste tonen van het festivaloptreden van de dance-goden van Underworld, ben je al aan het dansen. Al bijna dertig jaar weten de bandleden als geen ander hoe ze naar een climax moeten toewerken en dat doen ze op hun best aan het einde van de set.  Je hoort de eerste beats van ‘Born Slippy Nuxx’ door de tent galmen en je zet voor de laatste keer een tandje bij. Je juicht, je springt en je shout: “Lager, lager, lager, lager!”

Underworld
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

‘Born Slippy’ werd als losse single uitgebracht in 1995 en werd onmiddellijk een underground hit. In 1996 maakte Underworld een nieuwe versie, nu met de naam ‘Born Slippy Nuxx’, en deze werd vervolgens gebruikt in de soundtrack van de film Trainspotting. Hierdoor kreeg het nummer enorme bekendheid en werd het alsnog een enorme wereldhit. ‘Born Slippy Nuxx’ groeide zelfs uit tot een van de grootste klassiekers uit de dancemuziek: Studio Brussel heeft het nummer vorig jaar zelfs uitgeroepen tot beste danceplaat allertijden! [/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

Bij een bezoek aan Romford Race Track waagt Underworld een gokje en wint met een hazewindhond genaamd ‘Born Slippy’. Een nieuwe was songtitel geboren. De songtekst is niet zo simpel. Hoewel velen het als drink-anthem (“Lager, Lager, Lager”) zien, is dit volgens Karl Hyde – alcholist – nooit de bedoeling geweest: “The only reason we ever printed the lyrics to ‘Born Slippy’ was because it became a drinking anthem, and I was so gutted because it was in fact a cry for help.”

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Born Slippy Nuxx’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.