Pohoda festival: Vrede, gemak en tevredenheid

Pohoda festival

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze keer reizen we naar Trenčín voor één van de grootste festivals van Slowakije: Pohoda festival.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]J[/mks_dropcap]e loopt naar de ingang van het festivalterrein en hoeft niet in de rij te staan om naar binnen te komen. Ook bij het halen van munten en drinken sta je nauwelijks in de rij. En dat terwijl het uitverkocht is, wat fijn! Je loopt over het kleurrijke terrein en spot artiesten binnen allerlei genres. Van drum ’n bass tot reaggea en van rock tot hiphop. Ook zijn de bezoekers heel divers en komen ze uit verschillende landen. Toch heerst er een hele vriendelijke en relaxte sfeer. Bovendien is het met 26 graden ideaal festivalweer.

Pohoda betekent vrede, gemak, rust en tevredenheid. Dat is precies waar het festival naar streeft. Ze willen een unieke ervaring geven met vrijheid en tolerantie waar verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen wisselen. Er worden bewust niet meer dan 30.000 bezoekers naar binnen gelaten, zodat iedereen de ruimte heeft. Bands spelen er tot ongeveer 01.30 uur, maar je kunt tot 08.00 uur doordansen op verschillende dj’s. Het festival is op het voormalig militaire vliegveld Trenčín. Dit uitgestreken veld is 3 km van het centrum waar je veel historische gebouwen vind. Hier bivakkeren de meeste festivalgangers overdag.

Van 7 t/m 9 juli is de 20e editie van Pohoda. De organisatie heeft weer haar best gedaan en onder andere The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, James Blake, The Vaccines en Nina Kraviz gestrikt voor dit jubileum. Buiten muziek zijn er ook theatervoorstellingen, discussies en workshops. [/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Festival.Travel helpt je met je reis naar Pohoda. Zo boek je hier je festivalticket voor €89,-. Hier zit je campingplaats bij inbegrepen, deze zit naast het terrein. Mocht je toch liever je caravan neerstallen betaal je €49,-. Voor €139,- heb je een busticket zodat je niet zelf hoeft te rijden en toch genoeg mee kunt nemen. Wil je zelf voor Bob spelen betaal je buiten de kosten van de auto €18,- aan parkeerkosten. Wacht niet te lang, want de laatste jaren is het festival volledig uitverkocht.

Totale kosten (excl. eten en drinken): €230,-

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Genoeg woorden, tijd voor beeld!

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2024

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 11-13 juli 2024
Tickets Kopen