Het blokkenschema voor Pinkpop 2016 van Frank van der Lende

Pinkpop staat weer voor de deur, en dat betekent puzzelen met het blokkenschema. Schiet jij al in de stress bij het besef dat je keuzes moet maken? Wij bieden je de helpende hand!

Festileaks sprak met Frank van der Lende, dj bij 3FM en presentator van Pinkpop 2016. Hij neemt ons mee in zijn persoonlijke blokkenschema en legt uit waarom hij nou juist die artiesten wil zien.

Vrijdag 10 juni

Frank van der Lende

 

The Common Linnets

“The Common Linnets maken hele mooie muziek, misschien is het een tikkeltje saai maar je kan er heel goed bij wegdromen. Als het mooi weer is kan je lekker op het gras zitten en heerlijk kijken en luisteren.”

Lukas Graham

“Lukas Graham heb ik nog nooit live gezien. Het liedje ‘7 Years’ hebben we helemaal grijs gedraaid op 3FM. Zijn nieuwe nummer ‘Mama Said’ vind ik ook een goede plaat. Stiekem is het best wel poppy. Live speelt hij met een hele band, het kan best zijn dat hij dan veel cooler overkomt.”

Years & Years

“Years & Years heb ik tijdens Eurosonic gezien in de Vera. Ze waren toen dé hype waar iedereen het over had. Ze gaven echt een goede show weg, daarna kregen ze alleen maar negatieve recensies. Omdat ik een goede ervaring heb, ben ik wel benieuwd of ze daadwerkelijk zo slecht zijn. Het was toen een flink feestje.”

Zaterdag 11 juni

Frank van der Lende

 

Miamigo

“Het nummer ‘What I Want’ hebben we best veel gedraaid. Ze klinken heel vrolijk en een beetje indie-achtig, maar met een 80’s sound. Het heeft iets exotisch, wat misschien ook kan komen door de naam. Het is in ieder geval een goede kickstarter van de dag dat live heel leuk moet zijn.”

Lianne La Havas

“Ze is bij mij te gast geweest in het programma That’s Live. Ze is live super goed en het is een te gekke vrouw. Het programma presenteerde ik in een kleine bar, straks moet ze het gaan doen op het grote podium. Ook het tijdstip is ideaal, lekker dineren met Lianne La Havas op de achtergrond.”

Doe Maar

“Ik word heel vrolijk van hun muziek maar heb ze nog nooit live gezien, terwijl ik wel naar een musical ben geweest op basis van Doe Maar liedjes. Ik koester ook heel erg de nostalgie van de band. Ik hoorde ’32 Jaar’ voor het eerst toen ik 12 jaar oud was, sindsdien ben ik fan.”

Zondag 12 juni

Frank van der Lende

 

Harts

“Harts is een interessant figuur, hij was eigenlijk een beetje een protégee van Prince. Zijn single ‘Red & Blue’ klinkt echt heel lekker, een beetje bluesy. Het nummer ‘Lovers In Bloom’ lijkt dan weer heel erg op Prince. Verder weet ik niet veel van Harts, ik laat me verrassen door hem.”

Vintage Trouble

“Bij Giel speelde Vintage Trouble op de speelplaats. Het was een grote groep met een energiek optreden. Hun stijl lijkt het meest op soul en rhythm & blues. Voor Pinkpop is het een opvallende naam, omdat op Pinkpop veel populaire acts staan. In die zin is Vintage Trouble een verrassende maar leuke naam.”

Lionel Richie

“Lionel Richie was op Glastonbury vorig jaar echt in topvorm. Het hele publiek stond met lichtjes in de hand en kon alle nummers woord voor woord meezingen. Ik ga natuurlijk ook alle klassiekers zingen! Hij is mijn supermarktmuzikant, altijd als ik in de Albert Heijn ben luister ik naar Lionel Richie, dat wil ik nu wel eens live zien.”

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.