Het blokkenschema voor Pinkpop 2016 van Lucky Fonz III

Lucky Fonz III

Pinkpop staat weer voor de deur, en dat betekent puzzelen met het blokkenschema. Schiet jij al in de stress bij het besef dat je keuzes moet maken? Wij bieden je de helpende hand!

Festileaks sprak met Lucky Fonz III, die dit jaar zijn debuut maakt op Pinkpop. Hij neemt ons mee in zijn persoonlijke blokkenschema en legt uit waarom hij nou juist die artiesten wil zien.

Vrijdag 10 juni

Lucky Fonz III - Spoorboekje Vrijdag

Gary Clark Jr. 

“Ik heb ooit mondharmonica gespeeld met Gary Clark Jr. op een jamsessie in Austin. Hij vroeg of iemand met hem mee wilde spelen en dat leek me wel cool, maar ik ken hem niet persoonlijk helaas. Hij maakt gewoon lekkere bluesmuziek, maar op zijn eigen manier. Het is muziek die altijd goed is en daarnaast is hij ook nog eens een hele toffe gitarist. Het wordt vast en zeker keihard rocken daar.”

De Staat

“Ik wil dat rondje rennen van ‘Witch Doctor‘. Op Pinkpop gaat het helemaal crazy worden. Torre moet het daar gewoon doen! Ik ging zelf tijdens mijn optreden ooit midden in het publiek staan, toen schreeuwde ook zo’n gast: “Witch Doctooooor!”. Dat was echt grappig. Ze hebben het hossen gewoon opnieuw uitgevonden, dus dat wordt helemaal te gek.”

Skip&Die (dj-set) & friends

“Goede feestmuziek maakt Skip&Die. Dat zal ook goed komen nu ze in de nacht geprogrammeerd zijn. Ze maken een hele gekke mengelmoes van stijlen. Het is vooral dansbare muziek, met voornamelijk Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Ze zijn ook goed gestyled en de zangeres, Cata.Pirata, is heel sympathiek.”

Zaterdag 11 juni 

Lucky Fonz III - Spoorboekje Zaterdag

Lucas Hamming

“Ik ken Lucas al best wel lang en in de jaren heeft hij zich echt goed ontwikkeld van singer-songwriter naar rockster. Hij heeft het afgelopen jaar echt bizar veel succes gekend en ondanks dat is hij zo ontzettend sympathiek gebleven. Het is hem ook echt gegund dat hij dit jaar op Pinkpop staat.”

Lucky Fonz III

“Ik ga vooral veel werk zingen van mijn laatste album, maar ook wat nieuwere nummers. Ik maak m’n debuut ook echt in m’n eentje met de piano en m’n gitaar. Het mooiste wat kan gebeuren is dat mensen straks liedjes mee gaan zingen, dat ga ik ook zeker vragen van het publiek. Ik heb er voornamelijk superveel zin in.”

Doe Maar

“Het kan niet anders, dan dat ik naar Doe Maar ga. Het is zo’n iconische band en er zal echt een collectieve sfeer gaan hangen daar op het veld, omdat iedereen natuurlijk die nummers gaat meezingen. Soms vergeten mensen wel eens, doordat ze zo iconisch zijn, hoe goed ze eigenlijk zijn live. Iedereen gaat dat willen zien.”

Zondag 12 juni

Lucky Fonz III - Spoorboekje Zondag

Douwe Bob

“Ik ga op Pinkpop het liedje Seks Is Leuk zingen en daarin zing ik ook over seks met Douwe Bob, dus ik ben wel een soort verplicht om naar hem te kijken. Maar ook gewoon omdat ik van Douwe Bob hou. Ik denk alleen niet dat seks er in zit dan, want we moeten allebei werken dat weekend. Maar even naar z’n optreden kijken moet zeker lukken.”

Skunk Anansie

“Het is een beetje nostalgie voor mij deze band. Ze hebben hele goede emotionele en powervolle singles. Ik heb Skin ook ooit ontmoet in Café Sappho in Amsterdam, een café voor transgenders en lesbiennes. Daar kwam zij vaak en ze hing altijd rond met de Amsterdamse singer-songwriters. Skin is dus eigenlijk een soort kroegmaatje van me, haha.”

Paul McCartney

“Hij is echt een legende. Weer zo’n icoon die dit jaar op Pinkpop staat. Ik heb vorig jaar last-minute kaarten gekocht aan de deur van de Ziggo Dome voor z’n concert en toen was hij ook echt in topvorm. Hij heeft 3 uur opgetreden en geen één slokje water genomen. Daar heb ik op gelet. Als hij straks in die 2 uur op Pinkpop een slokje water neemt, moeten we ons misschien een beetje zorgen gaan maken.”

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.