Lollapalooza 2007 is headlinerpalooza met Daft Punk en Pearl Jam

Daft Punk 2013 Website

Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Lollapalooza 2007.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Lollapalooza 2007?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Lollapalooza 2007

456606653_06fc3fc45d_oAf en toe moet je héél veel reisuren maken om een geweldig programma te kunnen bewonderen. Zo ook in 2007. In Chicago staan namelijk Pearl Jam, Daft Punk, Ben Harper & The Innocent Shapes en Muse voor je klaar. Geweldige optredens en een onvergetelijk festival: Lollapalooza 2007.

Headlinerpalooza

Aan grote acts is op Lollapalooza 2007 absoluut geen gebrek. Naast giganten Daft Punk, Pearl Jam en Muse, wist het festival namelijk nog zeker tien andere headline-waardige acts te boeken. Kings Of Leon en The Black Keys bijvoorbeeld. Of wat dacht je van de excentrieke dames Amy Winehouse en Lady Gaga. Zie ik daar nou kwijl? Nou, laat maar vallen dan, want ook The Roots, Iggy Pop, Snow Patrol, Interpol en LCD Soundsystem staan op Lollapalooza 2007. Die laatste kunnen meteen werkelijkheid maken van één van hun grootste singles. ‘Daft Punk Is Playing at Lollapalooza’s House’.

‘Daft Punk beste Lollapalooza-headliner ooit’

Daft Punk hersenspoelt de wereld in 2007 met hun buitenaardse lichtshow - Foto via Flickr: Morgan Sherwood
Daft Punk hersenspoelt de wereld in 2007 met hun buitenaardse lichtshow – Foto via Flickr: Morgan Sherwood

Het boeken van Daft Punk leek jaren onmogelijk, maar in 2007 touren de robots dan eindelijk weer de wereld over. Het pyramide-vormige ruimteschip landt op vrijdag 3 augustus 2007 in chicago. Tienduizenden bezoekers zijn daar in afwachting van de show van hun leven. Een buitenaards goede show. Dat bevestigt de Amerikaanse website TimeOut.com nog maar eens. ‘Daft Punk op Lollapalooza was de beste headline-show ooit.’ Dat zeggen de heren van de site niet voor niets. De indrukwekkende show werd namelijk eerder al als legendarisch bestempeld op onder andere Coachella en Belgisch eigen Pukkelpop. ‘One More Time!’ Laten we het hopen…

Amy Winhouse <3 drugs

Amy Winehouse en drugs is als bier met een schuimkraag. Op Lollapalooza 2007 was het weer raak voor de Britse top-entertainer. Goed raak zelfs. Winehouse speelt haar setje doodleuk in de volle zon, maar kijkt daar ietwat verveelt bij. Dat was niet omdat het Lollapalooza-publiek haar aan stond te gapen. Nee, onze Amy had wat te diep in haar pillendoosje gekeken. De Britse laat zichzelf na ‘Rehab’ nog maar eens even goed checken en komt daarna niet meer terug voor een aantal weken.

Winehouse was een excentrieke verschijning. - Foto via Flickr: Fionn Kidney
Winehouse was een excentrieke verschijning. – Foto via Flickr: Fionn Kidney

Wat blijkt: Amy Winehouse stond met een overdosis drugs een showtje af te werken alsof het de normaalste zaak van de wereld was. De fans die daarbij waren mogen desondanks van geluk spreken. Een paar jaar later worden alle gekkigheden haar namelijk fataal.

Iggy Pop <3 fans

Het kan uiteraard ook anders. Iggy Pop had het wel naar zijn zin met de duizenden fans op het Amerikaanse festival. Zelfs zo naar zijn zin dat hij tijdens het nummer ‘No Fun’ bezoekers het podium op vroeg. Gevolg was een grote chaos, want wie wil er nu niet met Iggy dansen? Het was de bedoeling dat de fans gezellig zouden meezingen, maar niet iedereen leek dat even goed te begrijpen…

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.