Rock Werchter 2010 doet naam eer aan met Pearl Jam en Rammstein

Editors
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Rock Werchter 2010.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Rock Werchter 2010?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Rock Werchter 2010

Rock Werchter 2010Het moge duidelijk zijn dat Rock Werchter zo om de paar jaar een vlammend affiche aflevert. Na de line-up van 2007 en 2012 is namelijk nu het affiche van 2010 genomineerd. Hoezo? Omdat hoofdacts Pearl Jam, Rammstein, Muse en Green Day lang niet de enige redenen zijn dat je hierbij had moeten zijn.

Rock On!

De line-up van Rock Werchter 2010 doet de festivalnaam eer aan. Het affiche straalt één en al stadionrock! De headliners zijn vier van de grootste rockacts van het moment, maar dat is nog lang niet alles. Wat dachten we van Editors, P!nk, Arcade Fire, The xx en … Alle rockstromingen leiden naar Werchter!

Het circus van P!nk en Rammstein

Het terrein van Rock Werchter wordt op zaterdag 3 juli omgetoverd tot een Cirqui Du Soleil. Het eerste circus-spektakel wordt gepresenteerd door popzangers P!nk. Het rock-tintje in haar grote hits past perfect op dit rock-affiche. P!nk geeft daarnaast ook nog eens een Werchter-waardige show weg. Met meerdere outfit-wissels, glijbanen, draaimolens en een grote trucendoos amusereert ze de fans van Rammstein kostelijk. Ze crowdsurft over duizenden hanenkammen in een grote bal en haalt flink wat rook en vuur uit de Werchter-kelder. Als klapper op de vuurpijl vliegt P!nk ook nog eens een héél nummer ondersteboven over het publiek. Rammstein werd nog nooit zo in verlegenheid gebracht, en dat door een popzangeres.

Maar toch. Het is Rammstein, de meest spectaculaire act die de festivalweides te bieden heeft. Dat spektakel brachten de heren dan ook met twee vingers in de neus. De heren moeten aan de bak na het optreden van P!nk, maar hebben uiteraard een goede troef achter de hand. Ze steken gewoon alles in de fik. Vlammende gitaren, grote ontploffingen op de maat van de muziek, vuurspuwers en een roadie die in brand staat?! Rammstein boeit zoals gewoonlijk weer van begin tot eind, maar dat mag ook wel voor één miljoen euro. Nog een keer? ‘Ich Will!’

Rammstein Live vuurwerk

 

No Sound But The Wind

Wie kent het sprookje niet. Werchter-huisband Editors staat op de warmste Werchter-dag ooit (36 graden) weer op hun favoriete festivalweide. De Britten gaan zoals gewoonlijk weer perfect samen met het Werchterse publiek. Maar het wordt allemaal nog perfecter wanneer Tom Smith voor de piano gaat zitten en No Sound But The Wind inzet. Een knap staaltje live regiewerk levert uiteindelijk de videoclip voor datzelfde nummer op. Hoezo? Omdat een jongeman in het publiek het nummer vol passie en emotie van begin tot eind meezingt.

Jason Callewaert, een toenmalige Belgische student die inmiddels 26 jaar oud is, wordt dankzij zijn five-seconds-of-fame ineens beroemd. “Dankzij de beelden waarop ik meezing, is het nummer, dat al enkele jaren oud is, plots populair in ons land. Dat ik deel uitmaak van die van die videoclip, is de mooiste erkenning die ik als fan van de band had kunnen krijgen,” laat Callewaert weten in een interview met Het Laatste Nieuws. De Werchter-versie van ‘No Sound But The Wind’ stond maanden na Rock Werchter 2010 wekenlang op nummer één in de Belgische Ultratop 50.

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.