15 juli 2007: Amy Winehouse cancelt North Sea Jazz

Winehouse was een excentrieke verschijning. – Foto via Flickr: Fionn Kidney

Vandaag precies 9 jaar geleden zou Amy Winehouse op North Sea Jazz staan. Alles en iedereen stond klaar voor een spetterend optreden, maar Amy was er niet. 

Amy Winehouse had een imago, een imago van drank en drugs. Maar bovenal was het een zangeres met vele hits op haar naam: Valerie met Mark Ronson, Rehab en Back To Black. Die laatste van het gelijknamige album was in 2007 net verschenen en zette Winehouse nog beter op de kaart. Pinkpop 2007 was klaar voor een optreden, maar hier verscheen ze niet op het podium en werd vervangen door Krezip. Ze was stomdronken en niet in staat om op te treden, ging het gerucht. Op North Sea Jazz zou ze een herkansing krijgen om het Nederlandse publiek te overtuigen van haar kunnen.

In 2004 trad Amy Winehouse als 21-jarig talent al eens op op North Sea Jazz en niks leek een terugkeer op het grootste Nederlandse jazz-podium dan ook in de weg te zitten. Maar het liep in 2007 toch iets anders. De band was gesoundcheckt en iedereen van kamp Winehouse was aanwezig. Behalve Amy zelf. Onderweg naar het vliegveld concludeerde Winehouse toch niet fit genoeg te zijn en keerde terug naar huis. Een lege spot in de timetable van North Sea Jazz tot gevolg. Deze werd echter snel ingevuld door bassist Marcus Miller die met zijn dj een ode bracht aan Amy Winehouse. Er ontstond een jamsessie met onder andere Candy Dulfer. Het publiek bedankte de sterren met een staande ovatie. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2024

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Imaginarium
Yasper
Glimlip
Imaginarium, Yasper, Glimlip +147 meer
Tickets Kopen