Appelpop 2016 maakt affiche compleet met John Coffey en meer

Rocken bij John Coffey, dansen op De Jeugd van Tegenwoordig, meezingen met Guus Meeuwis. Het kan deze (na)zomer allemaal op Appelpop 2016! Het gratis festival in Tiel voegt 23 nieuwe namen toe en vervolledigt daarmee haar line-up.

Appelpop is jarig en trakteert ons daarom tijdens haar zilveren jubileum op een zeer diverse line-up. Traditiegetrouw bestaat een groot deel van het programma uit populaire artiesten van eigen bodem, zoals onder andere Douwe Bob en Causes. Ook de heren van Chef’s Special keren terug van een lange Amerikaanse tour en zullen op Appelpop hun enige Nederlandse optreden van dit jaar verzorgen.

Het volledige lijstje met nieuwe namen die je in september in Tiel mag verwachten luidt als volgt:

[one_third]

 • Guus Meeuwis
 • De Jeugd van Tegenwoordig
 • Crystal Fighters
 • Chef’s Special
 • Lil’ Kleine & Ronnie Flex
 • Douwe Bob
 • Fiddler’s Green
 • John Coffey

[/one_third]
[one_third]

 • Causes
 • Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
 • Peter Pan Speedrock
 • HAEVN
 • Birth of Joy
 • Delain
 • Broederliefde

[/one_third]

[one_third_last]

 • De Likt
 • Spool
 • BB’87
 • Indian Askin
 • Wish To Be A Star
 • Drive Like Maria
 • Popronde’s OOR-talent
 • July Talk

[/one_third_last]

Eerder werd de komst van publiekslievelingen Balthazar, De Staat en Marco Borsato al bevestigd. Laatstgenoemde zal het festival overigens niet afsluiten – om veiligheidsredenen mag de afsluiter dit jaar geen top-act meer zijn. Hierdoor zou het het festivalterrein, dat ruimte biedt aan 40.000 bezoekers, geleidelijker leeglopen en wordt ook het openbaar vervoer minder zwaar belast.

Appelpop 2016

Appelpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 september aan de Waalkade in Tiel. De afgelopen jaren bezochten zo’n 125.000 muziekliefhebbers het Gelderse feestje, waarmee Appelpop een van de grootste gratis festivals van Nederland is. Je portemonnee kun je thuis laten, de entree is namelijk helemaal gratis!

Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Line-up
Froukje
Roxy Dekker
Roxeanne Hazes
Tickets Kopen