Sziget 2011 is één groot feest met Prince en The Prodigy

prince

Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Sziget 2011.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Sziget 2011?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Sziget 2011

Sziget2011Sziget staat niet echt bekend om het hebben van mega-headliners, maar daar komt ik 2011 verandering in. Met The Chemical Brothers en The Prodigy heeft het festival twee klasbakken in huis gehaald, maar het allerbeste moet nog komen: Prince maakt zijn komst nog geen maand voor de start van Sziget 2011 bekend.

De allerbeste van Europa

Sziget wordt in 2011 uitgeroepen tot het aller-aller-allerbeste grote festival van Europa en dat had het mede te danken aan de schitterende line-up. The Chemical Brothers en The Prodigy zijn twee legendes in de elektronische muziek en Prince, die spreekt voor zich. Daarnaast mag het festival de komst van Interpol, Kasabian, Rise Against, 30 Seconds To Mars, Kid Cudi Skunk Anansie en La Roux vieren. Stuk voor stuk namen die wel voor een feestje zorgen. Ideaal op het eiland der feestjes dus!

Sfeerimpressie van Sziget 2011 - Foto: Maël Racapé via Flickr
Sfeerimpressie van Sziget 2011 – Foto: Maël Racapé via Flickr

Surprise, surprise, surpise!

En daar was hij weer! Prince wist altijd iedereen te verassen met zijn komst. Ieder jaar wensten de festivalliefhebbers zich weer een onaangekondigde headline-show van de grootheid en af en toe kwam die wens ook uit. Zo ook in 2011. Op 21 juli, nog geen twintig dagen voor de start van het festival, kondigt Sziget misschien wel haar grootste act tot op heden aan. Niemand verwacht Prince op Sziget en daarom staat hij nou juist daar zijn geliefde liedjes te spelen.

Prince op zijn surprise-tour in 2011 - Foto: PeterTea via Flickr
Prince op zijn surprise-tour in 2011 – Foto: PeterTea via Flickr

Dat doet hij vol overtuiging, zoals we dat van Prince gewend zijn. Prince laat zijn hits nog even in de koelkast en gooit het eerst over een andere boeg. ‘Do you like funky music?’ Blijkbaar wel, want de veertigduizend toeschouwers swingen erop los. In totaal speelt Prince ongeveer twee en een half uur (!), maar halverwege zegt de zanger het publiek al vaarwel. Een oude truc natuurlijk, want Prince geeft nog drie (!) encores van in totaal vijf kwartier. ‘Purple Rain’, ‘Let’s Go Crazy’ en ‘Delirious’, ze komen allemaal voorbij. The Prince of Pop heeft ook Sziget betoverd met zijn surprise-effects.

Sziget = Gekkigheid

Wie dan even niet bezig was met de line-up of gewoon zin had in een goede afterparty, kwam ook niets tekort op Sziget 2011. Het festival regende hoogtepunten. Maar wat waren die hoogtepunten dan? 3fm ging eropuit en legde de bezoekers van Sziget 2011 nou net die vraag voor. Het antwoord? Naast The Prodigy en The Chemical Brothers was het festival vooral heel gezellig. Een sterke line-up met fijne muziek, een waanzinnige sfeer en heel veel feestjes. De perfecte formule voor een geweldige Sziget-week.

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.