Tijd vliegt met ‘Zandloper’ van Typhoon

Typhoon
Foto: Steven Trooster

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week bespreken we een van de snelst rijzende sterren uit de Nederlandse hiphopscene. We zingen: “Typhoon, bumaye!” ‘Ty’ wil zijn set closers nog wel eens afwisselen maar kiest het vaakst voor de kraker ‘Zandloper’, een meer dan terechte keuze.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Zandloper’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]H[/mks_dropcap]et is springen alsof je leven er van afhangt. Wanneer de zwoele stem van André Manuel over de boxen klinkt kan je niet anders dan meeschreeuwen: “En ik oogst en ik zaai!” En of er geoogst wordt, het publiek eet alles met liefde uit de hand van Typhoon. Terwijl de Zwolse rapper een heleboel ‘lobi’ uitdeelt aan het gretige publiek maakt de band zich op voor nog één laatste ronde. Ik ben een koning, ik ben een keizer, ik ben een motherfucking admiraal!

Typhoon gaat door het leven als Glenn de Randamie. In 2007 komt zijn debuutplaat Tussen Licht En Lucht uit. Onder de vleugels van bekende Zwolse rappers als Opgezwolle en Kubus groeit De Randamie uit tot een vast gezicht in de Nederlandse hiphopscene. Zijn uitstapjes tijdens de tournee ‘Buitenwesten’ en met de groep ‘Fakkelbrigade’ geven hem grotere bekendheid. In 2014 komt de opvolger van het eerste album in de vorm van Lobi Da Basi. Met nummers als ‘Liefste’, ‘Hemel Valt’ en ‘Zandloper’ bevestigt Typhoon wat we allang weten; dit is een goeie! De twee uitverkochte shows in de Heineken Music Hall vorig jaar bevestigen die gedachte nog maar eens.
[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

Typhoon

‘Zandloper’ is afkomstig van het album Lobi Da Basi, wat staat voor ‘liefde is de baas’. Op het nummer rapt Typhoon samen met Rico en draagt de Twentse cabaretier André Manuel ook zijn steentje bij. ‘Zandloper’ is geproduceerd door Dries Bijlsma, de producer nam ook plaats achter de knoppen voor het debuutalbum van de rapper. Het nummer bevat een uitspraak van dominee Gerhard Scholte die Typhoon inspireerde. De track groeit uit tot een publieksfavoriet en is sinds het verschijnen een vaste waarde op de setlist. Springen gegarandeerd.

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Zandloper’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stem uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!