Into The Great Wide Open proefkonijn voor sociale festivalverzekering ‘Festihulp’

Aanstaande donderdag start het Vlielandse festival Into The Great Wide Open. Naast de vele muzikale acts en andere culturele optredens, dient het festival ook als testbasis voor een sociale festivalverzekering: Festihulp. In de praktijk betekent dit directe hulp bij kapotte telefoons of weggewaaide tenten.

En zeg nou zelf, dit lijkt geen overbodige luxe in het soms ietwat onstuimige Nederland. Plensbuien, modderige festivalweides en harde windstoten behoren dit festivalseizoen zeker niet tot de uitzonderingen. Helaas wil daarbij ook nog wel eens een telefoon of tent sneuvelen. Innovatieproject Innofest komt daarom in samenwerking met Bunq en een verzekeraar met de collectieve festivalverzekering ‘Festihulp’, zo meldt Het Financieele Dagblad .

Festihulp biedt uitkomst

Maar wat houdt deze verzekering nou in? De bedoeling is dat iedere bezoeker van Into The Great Wide Open € 3,- inlegt voor een collectieve verzekering. Bij een kwijtgeraakte telefoon of een kapotte tent kan Festihulp op deze manier de gedupeerden direct een product in bruikleen geven. Daarnaast moet Festihulp mensen gaan helpen bij het blokkeren van pinpassen. Waar reisverzekeringen onkosten vaak pas weken later vergoeden, moet deze verzekering mensen ter plekke van hulp voorzien.

Mocht de test van deze sociale festivalverzekering aanslaan, dat zou het goed kunnen dat festivals en/of verzekeringen deze dienst in de toekomst gaan aanbieden.

Into The Great Wide Open 2016

Into The Great Wide Open vindt plaats van 1 tot en met 4 september en zal ook dit jaar op Vlieland worden gehouden. Naast de intieme sfeer en een diverse muziekprogrammering richt het festival zich ook op de culturele omlijsting. De cultuurliefhebber kan er bijvoorbeeld zijn hart ophalen aan een kunstroute door het Vlielandse bos of de smaakpapillen strelen bij een van de foodtrucks. In 2011 won Into The Great Wide Open een IJzeren Podiumdier voor Beste Festival van Nederland. De 6000 beschikbare kaartjes voor het festival waren al binnen 45 minuten uitverkocht.

Into The Great Wide Open Logo

Into The Great Wide Open 2024

Locatie
Nederland
Vlieland, Nederland
Datum 29 augustus - 1 september 2024
Tickets Kopen