Kies je voor Muse of Biffy Clyro op Lowlands 2016?

Op een festival is er niets zo vervelend als twee van je favoriete acts die tegelijk spelen. Kiezen is niet makkelijk en daarom helpt Festileaks. In de Festileaks Clash Service beslissen we voor jou: welke act moet je zien en welke laat je schieten? Vandaag: Muse versus Biffy Clyro op Lowlands 2016.

De case

Eline Raterink vraagt via onze Facebook: “Mijn dilemma: eerder weg bij Biffy Clyro in een poging op tijd aan de andere kant van het veld te komen voor Muse – of Biffy afkijken? Biffy hebben we nog nooit gezien en Muse wel.”

Muse: 22:00 – 23:15, Alpha
Biffy Clyro: 20:55 – 21:55, Bravo

Tussen de Alpha en Bravo is circa een kwartier lopen.

Je wil naar Muse, omdat..


Lowlands 2016 is voorlopig een van de laatste kansen om Muse live aan het werk te zien. De band stond eerder dit jaar nog in de Ziggo Dome en vorig jaar waren Matt Bellamy en co. nog te vinden op Pinkpop. Daarnaast krijg je bij de show van Muse hits, hits en nog eens hits. Van Plug in Baby tot Drones en set closer Knights of Cydonia mag natuurlijk ook niet ontbreken. Nog niet overtuigd? Lees ook onze voorbeschouwing. Muse wordt gegarandeerd een van de hoogtepunten van Lowlands!

Maar je wil ook naar Biffy Clyro, omdat..

Ook Biffy Clyro zal zorgen voor een onvergetelijke show. Het vroegere voorprogramma van Muse komt zonder shirt het podium op en dat is niet zonder reden: na slechts enkele nummers druipt het zweet van het plafond en staat het publiek in vuur en vlam. Dat je de show echt niet wil missen komt ook door het nieuwe album dat de Schotten meebrengen. Ellipsis kwam begin augustus uit en natuurlijk komen daar ook de nodige nummers van langs. Ook het beruchte ‘Mountains’ mag natuurlijk niet ontbreken. Mon the Biff!

Het oordeel

Conclusie: eigenlijk zijn beide acts must-see’s. Maar niet getreurd, we hebben de oplossing voor je. Je kunt beide acts meepakken. Kies ervoor om Muse in zijn geheel te kijken, want zij spelen voorlopig een van de laatste shows op Nederlandse bodem. Het spoorboekje voor de vrijdagavond komt er dan als volgt uit te zien:

Biffy Clyro begint om 20:55 uur, dus zorg dat je dan zeker in de Bravo klaar staat. Om de show van Muse helemaal mee te krijgen, loop je om 21:30 richting de Alpha. Dan krijg je van Biffy Clyro nog hoogtepuntjes als ‘Black Chandelier’, ‘Bubbles’ en het nieuwe nummer ‘Wolves of Winter’ mee. Wanneer je aankomt bij de Alpha, ben je mooi op tijd om een mooi plekje zoeken voor de show van de grootste Lowlands-headliner ooit: Muse!

[total-poll id=59038]

Heb jij ook een clash waar je echt niet uit komt? Aarzel niet en vraag de Festileaks Clash Service om hulp. Laat hieronder in een reactie weten bij welke clash jij advies nodig hebt.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.