Empire Of The Sun is terug van weggeweest

Empire Of The Sun Two Vines

Nieuws uit down under: Empire Of The Sun is terug! De synthpop band bracht vandaag haar derde nieuwe nummer uit van het aankomende album Two Vines en doet binnenkort exclusieve shows in Londen en Amsterdam. Try-outshows voor een (festival)tour wellicht?

Empire Of The Sun heeft slechts één keer eerder in Nederland opgetreden en dat was op Lowlands 2013. De aankondiging voor een show in De Melkweg komt daarom als een donderslag bij heldere hemel. Eerder deze week werd ook al een eenmalige show in London aangekondigd. Wellicht gaat het hier om try-outs voor een nieuwe wereldtour? Festivalweides zijn Empire Of The Sun in ieder geval niet vreemd, naast Lowlands stond het duo eerder ook op de Lokerse Feesten en Rock Werchter. De ticketverkoop voor het opreden in de Melkweg start morgen om 10.00.

Nieuw werk

Empire Of The Sun zocht voor ‘To Her Door’ de samenwerking op met niemand minder dan Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac. Het resultaat is niet een catchy dansnummer zoals je gewend bent van het synthpop-duo maar een liefdeslied. De leden van Empire Of The Sun, Luke Steele en Nick Littlemore, beschouwen Buckingham als één van hun helden. In een interview met NPR vertelt Steele hoe het was om samen te werken:

“When you’ve got the undeniable, magical aura of Doctor Buckingham, things blossom, … We jammed like we were in high school and it came together almost instantly.”

Empire Of The Sun

Empire Of The Sun is niet zomaar een band. Ze noemen zichzelf ‘een koninkrijk’. Het duo spreekt dan ook niet van fans, maar van volgelingen. In een interview met 3voor12 in 2009, geeft Littlemore aan dat voor Empire Of The Sun het principe “more is more” geldt. Dat is ook wel te zien aan de verschijningen van de twee bandleden: een gewaad, een hoofdtooi, veel make-up en natuurlijk glitters. Een show van de band is dan ook niet zomaar een show. Het is een belevenis. Zie hieronder een compilatie van de live-shows die ze gaven in 2013. Ook Lowlands komt voorbij.