Green Day eerste headliner voor Hurricane & Southside 2017

green day 2016 press shot

De allereerste headliner van het festivalseizoen 2017 is bekend! De Duitse dubbelfestivals Hurricane & Southside maken vandaag de komst van Green Day bekend.

De festivals kwamen gisteren al met met een duidelijke aanwijzing:

Hurricane Festival

Hurricane & Southside vinden volgend jaar weer tegelijkertijd plaats met Down The Rabbit Hole, in het weekend van 23 tot 25 juni. Traditioneel is echter veel overlap met Best Kept Secret. Zowel Hurricane, Southside als Best Kept Secret komen immers uit de stal van FKP Scorpio. Zo deelden de festivals afgelopen editie onder andere Editors, Bloc Party en Two Door Cinema Club.

Ook zijn namen direct kanshebber voor Rock Werchter, dat een week later plaatsvindt. Waaronder Green Day, uiteraard.

Green Day

Green Day komt dit najaar met een nieuw album: Revolution Radio ligt op 7 oktober 2016 in de schappen. De Amerikaanse punkrockhelden maken er de laatste jaren een gewoonte van om na de release van een nieuw album ook de Europese festivalweides plat te spelen. Zo speelden ze in 2013 na de release van ¡Uno!, ¡Dos! en ¡Tré! op onder andere Pinkpop, Rock Werchter en Rock am Ring. Waar zien we Green Day terug in 2017?

Hurricane & Southside 2017

Hurricane & Southside is een dubbelfestival en de line-up is net als bij Reading & Leeds over het algemeen hetzelfde. Beide festivals vinden plaats van 23 tot en met 25 juni; de een in Noord-Duitsland en de andere in Zuid-Duitsland. De ticketverkoop is al van start gegaan; voor 179 euro (Hurricane) of 199 euro (Southside) ben jij erbij.

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2024

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 21-23 juni 2024
Tickets Kopen