‘Metallica, The Strokes en The Weeknd headliners Lollapalooza in Zuid-Amerika’

Foto: Ross Halfin

De drie headliners van Lollapalooza Chili, Argentinië én Brazilië zijn bekend! Tenminste als we vertrouwen op de informatie van La Tercera. Volgens de Chileense krant reizen Metallica, The Strokes en The Weeknd af naar Santiago, Buenos Aires en Sao Paolo.

Met deze drie namen hebben de Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza acts die allemaal met nieuw werk op het podium verschijnen. Metallica brengt in november het nieuwe album Hardwired… to Self-Destruct uit en The Strokes kwam dit jaar met de EP Future Present Past. Ook The Weeknd brengt nog dit jaar een nieuw album uit. Het nieuwe album gaat Starboy heten en het gelijknamige nummer kwam deze week uit. Voor het nieuwe nummer werd samengewerkt met Daft Punk. Hieronder kun je luisteren naar het resultaat:

Lollapalooza 2017

Lollapalooza Argentina

De Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza stammen af van het Amerikaanse festival dat zich na een tijd van rondtrekken in Chicago vestigde. De Chileense editie was in 2011 de eerste uitbreiding naar Zuid-Amerika. Vervolgens lieten ook Brazilië en Argentinië niet lang op zich wachten. In 2015 volgde ook de eerste uitbreiding naar Europa met een editie in Berlijn. Hoewel er nog geen acts bevestigd zijn, is de voorverkoop voor de Zuid-Amerikaanse varianten in 2017 wel al begonnen. Voor kaarten en meer informatie kun je terecht op de website van Lollapalooza Chili, Brasil en Argentina.

Lollapalooza India Logo

Lollapalooza India 2023

Locatie
India
Mumbai, India
Datum 28-29 januari 2023
Tickets