Best Kept Secret: ‘Geen idee hoe het lukte om Radiohead te strikken’

Best Kept Secret
Foto: Chris Stessens

Vandaag mocht dan eindelijk het grote nieuws naar buiten: de droomheadliner van de organisatie van Best Kept Secret gaat het festival afsluiten. We spraken met BKS-woordvoerder Jochem Winterwerp over de weg naar het boeken van Radiohead.

Droom komt uit

Foto: Eric Pamies
Foto: Eric Pamies

Radiohead staat al sinds de eerst editie bovenaan het wenslijstje van Best Kept Secret. “Maar ook op de lijst die uit de beroepsenquête komt, bleek dat velen de band op Best Kept Secret willen zien.” Hoe lukte het om de megaband te strikken voor een relatief klein festival in Hilvarenbeek? “Hoe blij ik er ook mee ben dat ze komen headlinen, ik heb geen idee hoe het ons is gelukt. Johnny Greenwood is op het festival geweest. Misschien heeft dat geholpen, maar dat weet ik niet zeker.”

Radiohead zal op Best Kept Secret een volledige headline-set spelen, dus geen ingekorte festivalset. “De precieze tijd is nog niet bekend, maar zeker wel langer dan de set van andere acts.”

Ticketprijzen en festivalbeleving
Best Kept Secret
Foto: Chris Stessens

Een keerzijde van de boeking van Radiohead is dat de ticketprijs met ruim 20 euro steeg. “Afgelopen twee jaar zijn de ticketprijzen hetzelfde gebleven. Dus we moesten een correctie maken. En we zijn dan nog steeds het goedkoopste festival als je het vergelijkt met Lowlands, Pukkelpop of Rock Werchter. Er is vanochtend zó goed gereageerd op het nieuws dat ik denk dat we ondanks de prijsstijging gaan uitverkopen.”

De capaciteit van Best Kept Secret blijft gelijk. “We willen zoveel mogelijk weekendtickets verkopen, dus hebben we maar een beperkt aantal dagtickets beschikbaar gesteld.” Een veelgehoord punt van kritiek is dat er mogelijk een ander publiek naar Best Kept Secret komt, dat puur en alleen Radiohead wil zien. Winterwerp stelt gerust: “Ik denk niet dat de festivalbeleving anders zal worden. Onze line-ups van afgelopen jaren hebben altijd een duidelijk doel gehad. Als je van Radiohead houdt, vind je de andere acts op ons festival ook heel goed. Dus als je kijkt naar de afgelopen vier jaar zal het dit jaar niet anders zijn.”

Groei en waardering

“Achter de schermen wordt nu hard gewerkt en we gaan een mooi programma neerzetten. Ook het midden en onderkant van de poster vinden we belangrijk. Het is super tof dat dit de vijfde editie is, je ziet waar je naartoe bent gegroeid en dat het gewaardeerd wordt. We hadden altijd willen groeien naar 25.000 bezoekers en nu dat is gelukt kunnen we ook acts boeken zoals Radiohead.” De komende maanden worden nog zo’n 100 andere namen bekendgemaakt voor Best Kept Secret.

Best Kept Secret 2017

Best Kept Secret
Foto: Chris Stessens

In 2017 vindt de vijfde editie van Best Kept Secret plaats. Op 16, 17 en 18 juni 2017 worden de bezoekers van het festival verwelkomd op het strand van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Radiohead is tot nu toe de enige naam die het festival bekend heeft gemaakt. Weekendtickets kosten € 170,00 en verschaffen ook toegang tot de camping. Dagkaarten voor de zondag kosten € 89,00 (prijzen excl. servicekosten). Meer informatie is te vinden op de website van het festival

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.