Terugkijken: Bring Me The Horizon op Pinkpop 2016

1345
Bring Me The Horizon

Van 10 tot en met 20 oktober kun je weer stemmen op de Festivalacts Top 100. Wie waren de absolute toppers van afgelopen seizoen? Een lastige keuze, dus helpen we je een handje. We duiken in ons rijke archief van festivalconcerten en zetten vandaag in de spotlight: Bring Me The Horizon (o.a. Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop).

De beelden

Veelzijdig en energiek
Bring Me The Horizon
Foto: Bart Heemskerk

De roots van de Britse band liggen natuurlijk bij het ruigere werk, in genres als death metal, metalcore en emo. Toch kunnen de vijf heren ook uitstekend uit de voeten met wat meer pop- en rock-georiënteerde nummers. Hun veelzijdigheid uit zich ook in de achterban, die uiteenloopt van de rasechte metalheads met hanenkam tot gillende fangirls met bloemenketting. Deze mengelmoes pakt zich moeiteloos samen en mondt uit en één kolkende, feestende menigte. Hoewel de teksten soms een depressief tintje hebben en er in Landgraaf hier en daar een donderwolk langs de horizon drijft, is er op de weide zelf geen zuurpruim te bekennen. Zeker als hun grootste hit ‘Throne’ wordt ingezet, barsten de duizenden festivalgangers samen in zingen uit.

Stem op Bring Me The Horizon!

Bring Me The Horizon heeft afgelopen zomer talloze festivals compleet op zijn kop gezet. Ben jij nog altijd laaiend enthousiast over hun concert op Pinkpop, Rock Werchter, Sziget of Pukkelpop? Stem dan meteen en misschien wint Bring Me The Horizon wel die felbegeerde titel ‘Beste Festivalact van 2016’!

Naar de stempagina
Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.