Terugkijken: Radiohead op NOS Alive 2016

Van 10 tot en met 20 oktober kun je weer stemmen op de Festivalacts Top 100. Wie waren de absolute toppers van afgelopen seizoen? Een lastige keuze, dus helpen we je een handje. We duiken in ons rijke archief van festivalconcerten en zetten vandaag in de spotlight: Radiohead (o.a. NOS Alive, Primavera Sound en Lollapalooza Berlin).

De beelden

Terug van weggeweest

Foto: Eric Pamies
Foto: Eric Pamies

Radiohead zet een dijk van een festivalset neer. Met parels van zowel het nieuwe album A Moon Shaped Pool als ‘Idioteque’ en ‘Street Spirit (Fade Out)’ droom je met gemak weg tijdens de reguliere set. Al lang voordat de band het toegift van 7 (!) nummers inzet. Daarnaast brengt Thom Yorke met zijn stem alle nummers als een ware engel ten gehore, terwijl hij beweegt als een jonge god. Voeg daar de muzikale diversiteit van de band aan toe en het resultaat is bijna onwerkelijk. Muziek die je tot op het bot raakt.

Stem op Radiohead!

Radiohead bewijst deze zomer dat de band weer helemaal terug is. Heb jij ook zo genoten van de set op NOS Alive, Primavera Sound of Lollapalooza Berlin? Stem dan meteen en wie weet gaat Radiohead er dit jaar met de eer vandoor.

[mks_button size=”medium” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=20″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]