Organisatie annuleert FortaRock 2017

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Afgelopen maandag meldde de organisatie al dat er slecht nieuws komt. Dat nieuws is helaas vandaag gekomen. In 2017 is er geen outdoor FortaRock festival. Om het leed een beetje te verzachten is er wel een FortaRock in the City. 

De organisatie maakt het slechte nieuws vandaag op Facebook bekend. Voor dit moeilijke besluit heeft de organisatie een aantal argumenten. Allereerst is er veel concurrentie in Nederland en daarbuiten. Dit zorgt voor hogere bandgages waardoor het grootste Nederlandse hardrock festival geen goed programma kan neerzetten.  Zo is er nog geen headliner voor FortaRock 2017. Veel bands besluiten later te touren of hebben andere voorkeuren. Dit geldt niet alleen voor headliners. Ook de kleinere bands, die belangrijk zijn voor het affiche van FortaRock, besluiten later te touren dan normaal.

Dit alles bij elkaar zorgt voor de annulering van FortaRock 2017. De organisatie besluit zijn pijlen helemaal te richten op 2018 om dan weer een top affiche te kunnen neerzetten voor de metal- en hardrock fans van Nederland. Hieronder is het hele statement te lezen.

FortaRock in the City 2017

Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Helemaal verdwijnt FortaRock dit jaar niet uit Nijmegen. Op zaterdag 27 mei is er weer een FortaRock in the City in Doornroosje Nijmegen. De eerste namen worden snel bekend gemaakt en de ticketverkoop zal daarna snel volgen. Volg ons of de site van FortaRock om op de hoogte te blijven van FortaRock in the City.