Arctic Monkeys in studio voor nieuw album

arctic monkeys

Goed nieuws voor de fans van Arctic Monkeys. Alex Turner en zijn mannen hebben bevestigd bezig te zijn met een nieuw album. Dat is nog eens een mooi kerstcadeautje!

In een interview met Shamir Masri voor BBC Sheffield gaf Alex Turner aan dat ze huiswaarts zijn gekeerd om aan een nieuwe plaat te schrijven, zo valt te lezen op de Amerikaanse website Consequence of Sound. We zullen nog wel even moeten wachten op het eindresultaat, maar de start is in ieder geval vast gemaakt:

Festivals voor Arctic Monkeys?

arctic monkeys

Of we Arctic Monkeys aankomend festivalseizoen al mogen gaan aanschouwen met hun gloednieuwe nummers, is maar zeer de vraag. Afgelopen zomer gaf Alex Turner in een interview met Radio X namelijk al aan dat ze absoluut geen haast hebben met de productie van hun nieuwe plaat. Het festivalseizoen van 2017 lijkt dan ook wat te vroeg te komen voor optredens van de Britse band. Maar hopen mag altijd.

Arctic Monkeys

De band Arctic Monkeys zag voor het eerst het licht in 2002. De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner heeft sindsdien gestaag een aardige reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje dus een zesde bij. Het laatste album AM stamt alweer uit 2013. Met dat album op zak stond Arctic Monkeys op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na de uitgebreide tour richtten de bandleden zich op zijprojecten. Zo kwam Alex Turner met Miles Kane op een nieuw materiaal voor The Last Shadow Puppets. Met het tweede studioalbum Everything you’ve come to expect stonden de heren onder andere op Rock Werchter, Lowlands, Sziget, Pukkelpop en Glastonbury.

Ook drummer Matthew Helders zat niet stil. Helders voegde zich een tijdje bij Iggy Pop en werkte mee aan het album Post Pop Depression dat begin dit jaar uitkwam. Iggy Pop begon vervolgens met een tour waarbij optredens op onder andere Rock Werchter, Rock en Seine en Northside niet mochten ontbreken.