Bon Iver, Aphex Twin en vele anderen naar NOS Primavera Sound 2017

Het Portugese NOS Primavera Sound presenteert vandaag haar programma. Onder andere Bon Iver, Aphex Twin en Justice zijn onder de nieuwe bevestigingen.

Naast deze 3 namen doet het festival er nog een flinke schep bovenop. Er worden namelijk nog eens 44 namen bekendgemaakt. Check de indrukwekkende line-up hieronder:

primavera-porto

Bon Iver

De Amerikaanse singer-songwriter Bon Iver is een bijzondere artiest. In de drie studioalbums die hij uitbracht is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat dezelfde artiest deze nummers schreef. Bon Iver brak in 2007 door met zijn debuutalbum For Emma, Forever Ago. In 2011 volgde er nog een album, maar daarna werd het even stil. Begin 2016 liet Justin Vernon ineens weer van zich horen. Er kwam een nieuw album, 22, A Million genaamd, en er zouden weer optredens gegeven worden. Eind januari speelt Bon Iver in een uitverkocht TivoliVredenburg. Volgt er ook nog een optreden op een Nederlands festival?

NOS Primavera Sound 2017

NOS Primavera Sound vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2017 in de Portugese stad Porto. De organisatie van NOS Primavera Sound zit ook achter het Spaanse festival Primavera Sound, dat een week eerder in Barcelona plaatsvindt. Voor de Portugese editie zijn de tickets inmiddels verkrijgbaar via de website van het festival. Een ticket voor drie dagen festival kost je €100,-. Vorig jaar waren onder andere Sigur Rós, Air en PJ Harvey op het festival te zien.

 

Primavera Sound Porto Logo

Primavera Sound Porto 2024

Locatie
Portugal
Porto, Portugal
Datum 6-8 juni 2024
Line-up
Lana Del Rey
Pulp
SZA
Lana Del Rey, Pulp, SZA +31 meer
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam