‘U2 headliner op Bonnaroo 2017, daarna naar Europa’

U2

U2 is een van de headliners van het Amerikaanse Bonnaroo 2017. Dat weten bronnen te melden aan Billboard. Deze bronnen melden ook dat U2 komende zomer in Europa te vinden is. 

De shows van U2 staan in het teken van de dertigste verjaardag van het iconische album The Joshua Tree. Aan het eind van de lente staat de Ierse band in stadions door heel Amerika. Daarnaast staat de band in juni volgens de bronnen ook op Bonnaroo. Dit zou het eerste Amerikaanse festivaloptreden zijn van Bono en co. Na de Amerikaanse shows komt de band voor diverse optredens naar Europa.

Kerstboodschap


Dat er diverse speciale shows komen liet U2 al weten in een kerstboodschap voor de fans. Daar bleef het echter niet bij. In de video bevestigde Bono en co. ook dat het nieuwe langverwachte album Songs of Experience in 2017 uit komt. Het is de opvolger van Songs of Innocence uit 2014.

Bonnaroo 2017

Bonnaroo

Bonnaroo 2017 vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 11 juni. Net als afgelopen jaren strijkt het Amerikaanse festival neer in Manchesster, Tennessee. Waar het festival traditiegetrouw in het zelfde weekend als Pinkpop plaats vindt, is dat dit jaar een week later. Desondanks betekent een optreden op Bonnaroo voor veel bands dat een optreden op het Nederlandse festival niet meer gaat gebeuren. Wel komen veel acts later nog naar Europa.

Tickets voor het Amerikaanse festival zijn er vanaf $299,50. Daarvoor krijg je dan wel optredens van meer dan 130 artiesten verspreid over vier dagen. Meer informatie over het festival vind je op haar website.