Dekmantel Festival 2017 maakt line-up bekend

Het is nog vele nachtjes slapen tot Dekmantel Festival begin augustus, maar de festivalorganisatie houdt niet van half werk. De organisatie maakte in één keer de gehele line-up bekend. Onder andere Fatima Yamaha, Floating Points, Factory Floor en Jon Hopkins zullen de voetjes van de vloer krijgen.

Niet alleen de gehele line-up is bekendgemaakt, maar ook de dagindeling en het blokkenschema zijn bekend. Dekmantel Festival viert in 2017 haar tiende verjaardag met een extra festivaldag. Over vijf dagen verspreid, treden in totaal meer dan 100 dance- en techno-acts op, op verschillende locaties in Amsterdam.

Openingsconcert

Op woensdag 2 augustus wordt het festival officieel afgetrapt door een componist en pionier in minimalistische muziek. We hebben het over niemand minder dan Steve Reich. Hij geeft samen met Slagwerk Den Haag een concert in Muziekgebouw aan ’t IJ, een concertzaal voor hedendaagse klassieke muziek. Het concert is alleen te bezoeken met een specifiek woensdag-ticket.

Indoor ‘pre-party’

Op donderdag 3 augustus is er alleen maar live-muziek te bewonderen op Dekmantel Festival. Op vijf verschillende locaties rond ’t IJ is een programma opgezet waarin zowel legendes als moderne virtuozen het podium zullen betreden. Wat te denken van Fatima Yamaha (live) en Floating Points (solo live)? Of Factory Floor (live) en Colin Benders (live)? De concerten zijn alleen te bezoeken als je in het bezit bent van een ‘4 day festival ticket’.

Het Amsterdamse Bos

Op vrijdag t/m zondag is Het Amsterdamse Bos decor voor het jonge, maar nu al zeer populaire dance-event. Verspreid over vier podia zullen velen de voetjes van de vloer krijgen. Niemand minder dan Job Jobse & Midland, Jeff Mills & Tony Allen (live), Rødhåd, Nina Kraviz, Tom Trago (live), Floating Points, Jon Hopkins, Jameszoo, Marcel Dettmann, Palms Trax, Antal & Hunee en Motor City Drum Ensemble staan ingevuld op het blokkenschema.

Dekmantel Festival 2017

Dekmantel Festival 2017 vindt plaats van 2 t/m 6 augustus en kent een uitgebreid en divers programma. Op woensdag en donderdag zijn meerdere vaste muzieklocaties – Muziekgebouw ’t IJ, Tolhuistuin, Shelter – decor voor het festival. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt het feest voortgezet in het Amsterdamse Bos. De ticketverkoop start woensdag 25 januari.

Er zijn geen dagkaarten beschikbaar voor Dekmantel Festival. Voor de doorgewinterde festivalganger zijn er ‘4 day festival tickets’, waarmee je zowel in de stad als in het bos kan feesten. Als dat je wat te veel is kun je ook een ‘3-day festival ticket’ kopen, die je toegang verschaft tot het festivalterrein in het Amsterdamse Bos. Campingtickets én tickets voor het openingsconcert, dienen apart te worden gekocht.

Dekmantel Festival Logo

Dekmantel Festival 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 26 juli - 4 augustus 2024
Line-up
Bicep
Akua
Bicep, Akanbi, Akua +101 meer
Tickets Kopen