Deze festivals moet je bezoeken volgens Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie, wie kent hem niet? In 2005 verruilt hij judo voor muziek en dat pakte goed uit. Sinds zijn grote doorbraak in 2012 met het album Crane is hij overal geweest: Solar, Eurosonic Noorderslag en talloze clubshows. Hoogste tijd om Kraantje Pappie te vragen naar zijn favoriete festivals.

Solar

‘Solar is bijna aan het einde van het festivalseizoen, dan heb je net de zomertour gedaan en kom je iedereen weer tegen. Het festival is tof aangekleed en het eten is daar zó goed! Dit jaar heb ik er voor het eerst op de camping gestaan. Ik moest optreden, maar had geen zin in een hotel. Gewoon tussen de mensen en de sfeer proeven. Op een festivalcamping is het lekker druk, je bent er toch niet om te slapen. En het is altijd fucking gezellig.’

Paaspop

‘Ik vind het heerlijk om hier het festivalseizoen te openen. Als je daar staat dan weet je dat het een goed seizoen wordt. Op Paaspop blijf ik altijd hangen; een beetje rondlopen en wat acts bekijken. Het is ook een soort bijeenkomst van alle artiesten die je het rest van het jaar tegen gaat komen. Twee jaar geleden vond ik Mr.Polska de tofste act. Toen was net zijn nieuwe plaat uit en dat werkte echt als een gek tijdens het optreden.’

Paaspop
Foto: Paaspop 2016 – Renata Szostek @ Flickfeeder

Rock Werchter

“Rock Werchter is zo’n groot en indrukwekkend festival. Het is eigenlijk iets te groot om er ontspannen rond te lopen, maar gelukkig kon ik gebruik maken van de backstage area. In 2012 trad ik er op, toen ben ik na het optreden blijven hangen om Skrillex te zien. Super vet!”

 

Eurosonic Noorderslag

“Ik heb fucking veel zin in Eurosonic Noorderslag dit jaar. Het is voor ons belangrijk omdat daar zoveel programmeurs zijn. Tot nu toe is uit ervaring gebleken dat het een fijn jaar wordt als je het daar goed doet. Het is ook leuk om iedereen weer te zien na de jaarwisseling. Wij geven op Eurosonic ons eigen feest, dit jaar is alweer de vijfde editie. Er komen altijd heel wat mensen op af dus dat wordt weer een lekker gekke dag.”

Eurosonic Noorderslag live

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.