Wat jij moet checken op festivals volgens Orange Skyline

Na het binnenslepen van een popprijs en ruim 100 optredens in Nederland te hebben gegeven, stond Orange Skyline afgelopen zaterdag wederom op Eurosonic Noorderslag. Althans, als act. Gitarist en zanger Stefan van der Wielen is ook vaak vóór het podium te vinden. Hij laat ons weten welke artiesten je zeker een keer moet checken op een festival. 

LCD Soundsystem

‘De reden dat ik vorig jaar naar Lowlands ging, was vooral omdat LCD Soundsystem kwam. Mijn aanzien ten opzichte van LCD Soundystem stijgt tot mythische proporties. Ik heb veel inspiratie uit hun muziek gehaald. In de periode dat ik echt naar ze begon te luisteren, rond 2010, gingen ze net uit elkaar. Toen ze in 2015 weer bij elkaar kwamen was dat bijna religieus voor me. Ik was dan ook echt een ontzettende fanboy op Lowlands. Ik stond helemaal vooraan. Het is heel fascinerend om te zien hoe zij hun set in elkaar steken.’

Anderson .PAAK

‘Hem zag ik ook op Lowlands 2016. Hij maakt een soort kruising tussen pop, hiphop en r&b en het is ontzettend knap om te zien hoe dat uitpakt. Hij kan rappen, dansen als Michael Jackson en daarnaast drumt hij als een beest. Dat weet hij allemaal in een set van slechts 40 minuten te stoppen.’

Arcade Fire

‘Ik kijk heel erg uit naar Arcade Fire op Best Kept Secret. Ik heb ze op Pinkpop moeten missen vanwege het slechte weer, dat vond ik echt heel erg. Ik ben ontzettend fan van ze, maar heb ze nog nooit kunnen zien. Gelukkig krijg ik nu eindelijk een tweede kans. Ik heb al veel concerten van ze bekeken op YouTube, dus ik ga er voorbereid naar toe. Ik verwacht een hele toffe, dynamische set. Het heeft een toegevoegde waarde om het concert te bezoeken in plaats van enkel de plaat aan te zetten. Er gebeurt muzikaal iets anders.’

Onbekende bandjes

‘Festivals zijn een goede gelegenheid om je nieuwe favoriete artiest te vinden. Het vergt soms veel van je als bezoeker om op een festival zoals Eurosonic de juiste act te vinden. Als je een beetje avontuurlijk bent, is het fantastisch om de artiesten te spotten die later pas echt doorbreken.’

Orange Skyline was afgelopen weekend op Eurosonic te vinden. Welke optredens de band naar aanleiding van het festival zal geven, horen we snel.