Poule B: Gorillaz vs The Chemical Brothers vs Linkin Park vs Muse

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we – net als bij de UEFA Champions League – een draw gehouden. Vandaag is het de beurt aan poule B: een duel waarbij elke act de naam hoog heeft te houden. De strijd om headline-waardigheid. 

We gaan deze week van start met vier festivalacts van kaliber. In de voorrondes wisten ‘Feel Good Inc.’ van Gorillaz, ‘Hey Boy Hey Girl’ van The Chemical Brothers, ‘In The End’ van Linkin Park en ‘Knights Of Cydonia’ van Muse zich te plaatsen voor het kampioenschap. Door een loting nemen deze beesten van artiesten het tegen elkaar op in poule B.

UPDATE: Zowel Muse als Linkin Park hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Feel Good Inc.’ van Gorillaz

Het gethematiseerde ‘feel good’-nummer was de eerste single ter promotie van het tweede studioalbum Demon Days. Het laatste festivalbezoek dateert alweer uit 2010 en wat was dat spectaculair! Het hele podium staat vol met muzikanten en op de grote schermen zie je de digitale band. Als klap op de vuurpijl verschijnt ook De La Soul aan de zijde van Damon Albarn. Met enkel de eerste bastoon galmt “Windmill, windmill for the land. Is everybody in?” al over de weide.

‘Hey Boy Hey Girl’ van The Chemical Brothers

https://www.youtube.com/watch?v=CBeBH2G26Ck

‘Hey Boy Hey Girl’, afkomstig van het derde album Surrender, was het eerste nummer van de dj’s dat uiteenspatte en big beat voor hen op de kaart zette. Ook deze zomer bewees het duo, na meer dan 20 jaar, nog steeds dé pioniers te zijn op het gebied van de elektronische muziek. Op onder andere Pukkelpop en Sziget barstte het feest los. Verhalen gaan dat er nog steeds op de festivalweide gedanst wordt!

‘In The End’ van Linkin Park

https://www.youtube.com/watch?v=56d3A8GalLw

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

‘Knights of Cydonia’ van Muse

Het is na anderhalf uur springen ijzig stil op de festivalweide. Bassist Chris Wolstenholme pakt zijn mondharmonica en blaast vol passie Ennio Morriconne’s ‘Man With A Harmonica’. Je weet wat volgt. De ultieme finale van een stampende Muse set. Op ‘Knights Of Cydonia’ kun je nog één keer al je energie kwijt. No one’s gonna take me alive!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Daft Punk, Outkast, Martin Garrix en Kasabian. Weet jij al op wie je gaat stemmen?