Poule D: Red Hot Chili Peppers vs Faithless vs Foals vs The Prodigy

Festival-anthems-poule-d

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we – net als bij de UEFA Champions League – een draw gehouden. Vandaag is het de beurt aan poule D. In deze poule vind je bands die bekend staan om hun geweldige live-optredens!

UPDATE: Zowel Red Hot Chili Peppers als Foals hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Can’t Stop’ van de Red Hot Chili Peppers

In 2002 kwam de band met de plaat By The Way, een album vol hits, die velen kapot hebben gedraaid. Sindsdien zetten de Peppers festivalweides op z’n kop met deze klassieker. Want iedereen weet het bij het horen van het intro: feest! De riff van ‘Can’t Stop’ stond niet voor niets op de veertiende plaats in de lijst ‘The 50 Greatest Riffs Of The Decade’ van hét gitaristen blad Total Guitar.

‘Insomnia’ van Faithless

https://www.youtube.com/watch?v=w_E4mgk-E3A

Sommige tracks verjaren niet. ‘Insomnia’ gaat al sinds 1992 mee en is één van de hoogtepunten tijdens concerten van Faithless. Vlak na de release was de plaat in vrijwel elke hitlijst terug te vinden. En zelfs vandaag de dag gooien dj’s het nummer graag in hun mix. De band gaat op het podium uit hun dak en dat spelen ze maar al te goed door naar het publiek.

‘Mountain At My Gates’ van Foals

Sinds hun derde album uit 2013 gaan de mannen van Foals hard. Voor velen is ‘Mountain At My Gates’ bekend uit FIFA 16, maar tegenwoordig is de plaat zoveel meer dan dat. Voor festivalliefhebbers is dit dé song waarmee Foals alles op z’n kop zet. De band, maar vooral frontman Yannis Philippakis, zet een feest neer waar je U tegen zegt.

‘Smack My Bitch Up’ van The Prodigy

Het beukt, het ragt en het heet ‘Smack My Bitch Up’. Wie een concert van The Prodigy heeft gezien kan de woorden van Nico Dijkshoorn beamen: het is een rondreizende fitnessclub. De optredens zijn één en al euforie, en nog wordt alles extra gek als de mannen ‘Smack My Bitch Up’ inzetten. Optredens vol harde beats en een unieke sfeer, dát is The Prodigy.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Pearl Jam, Rammstein, The xx en The War On Drugs. Weet jij al op wie je gaat stemmen?