Poule I: Underworld vs Kaiser Chiefs vs Dropkick Murphys vs Rage Against The Machine

festival anthem poule i

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Vandaag battelen vier charismatische frontmannen in poule I.

We starten vandaag alweer de negende week van de competitie en het einde is nog lang niet in zicht. In poule I vinden we vier nieuwe kandidaten: ‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld, ‘I Predict A Riot’ van Kaiser Chiefs, ‘I’m Shipping Up To Boston’ van Dropkick Murphys en ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine. Stuk voor stuk festival anthems waarop gesprongen kan worden.

UPDATE: Zowel Rage Against The Machine als Underworld hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Born Slippy Nuxx’ van Underworld

https://youtu.be/WT8Ib7Hd7YI?t=1h19m20s

Al bijna dertig jaar weten de dance-goden van Underworld als geen ander hoe ze naar een climax moeten toewerken en dat doen ze op hun best aan het einde van de set. Je hoort de eerste beats van ‘Born Slippy Nuxx’ door de tent galmen en je zet voor de laatste keer een tandje bij. Je juicht, je springt en je shout: “Lager, lager, lager, lager!” Het nummer is uitgegroeid uit tot een van de grootste klassiekers uit de dancemuziek: Studio Brussel heeft het nummer in 2015 zelfs uitgeroepen tot beste danceplaat allertijden!

‘I Predict A Riot’ van Kaiser Chiefs

‘I Predict A Riot’ is verreweg het meest gespeelde nummer van het Britse Kaiser Chiefs. De track refereert aan de sluitingstijd van pubs in Engeland, wat tot enkele jaren terug stipt 23 uur was. Hét tijdstip waarop dronkenschap en ruzie hoogtij vieren. Op festivals is de sfeer toch een tikkeltje anders. Maar één ding is zeker: zanger Ricky Wilson zuigt je tijdens elk optreden al dansend en springend mee in de belevenis die Kaiser Chiefs heet.

‘I’m Shipping Up To Boston’ van Dropkick Murphys

Ook voor de volgende kandidaat is het vaakst gespeelde nummer genomineerd: ‘I’m Shipping Up To Boston’. De tekst werd origineel geschreven door Woodrow Wilson “Woody” Guthrie; Dropkick Murphys maakten er een waar Celtic punk anthem van. Bij de eerste noten van de banjo, gaat het publiek gegarandeerd los!

‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine

‘Killing In The Name’ was de leadsingle van het debuutalbum en zette Rage Against The Machine onmiddellijk op de wereldwijde muziekkaart. Niet alleen de riffs van Tom Morello zijn legendarisch te noemen, maar ook de vlijmscherpe politieke teksten van Zack de la Rocha mogen er zijn. De band viel uiteen in 2000, maar deed tussen 2007 en 2011 een aantal reünieoptredens. Maar hoewel we de groep niet meer live kunnen aanschouwen, lijken herinneringen aan onder meer Pinkpop 1994 nog vers.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Blink-182, Foo Fighers, Queens Of The Stone Age en Kings Of Leon. Weet jij al op wie je gaat stemmen?