Coldplay, The Chainsmokers en meer naar Global Citizen Festival Hamburg

1003
Coldplay AHFOD press

Grote namen voor Global Citizen Festival Hamburg. Onder meer Coldplay en The Chainsmokers staan op het gratis festival. 

Het oorspronkelijk New Yorkse festival verruilt deze zomer tijdelijk Central Park voor Hamburg. De organisatie maakte gisteren maar liefst vier headliners bekend. Naast de hierboven genoemde namen, staan ook Ellie Goulding en Herbert Grönemeyer op het affiche.

Het festival vindt plaats net voor de G20-top die in juli in Hamburg wordt gehouden, en dat is zeker geen toeval. Global Citizen Festival zet zich namelijk al sinds de eerste editie in voor de bestrijding van armoede. Wereldleiders, activisten en muziekliefhebbers komen allemaal samen op dit festival. Een unieke festivalervaring dus.

Verdien je gratis ticket

Bij het Global Citizen Festival koop je geen kaartje, maar moet je het kaartje verdienen. Hoe je dit doet? Vanaf 14 maart is het mogelijk jezelf aan te melden op de website van Global Citizen en kun je zelf een actieve bijdrage leveren aan het bestrijden van de wereldwijde armoede. Als dank voor jouw inzet, maak je kans op een van de 9000 gratis kaarten. Met een beetje geluk sla je dus mooi twee vliegen in één klap: een betere wereld én een gratis festivalticket!

Coldplay

Dat Coldplay op het festival te bewonderen is, is niet echt een verrassing. Chris Martin, de leadzanger van de band, is namelijk de aankomende 15 jaar creatief directeur van het festival. Een optreden van zijn eigen band kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De band zelf behoeft natuurlijk weinig introductie. Sinds 1996 zijn Martin en de zijnen al actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Zo lanceerde Coldplay eind vorige maand nog de nieuwe single ‘Something Just Like This’, waarop ze samenwerken met niemand minder dan… tromgeroffel… The Chainsmokers! Drie keer raden wie er in Hamburg samen op het podium zullen staan.

Global Citizen Festival Hamburg 2017

Het is de eerste keer dat Global Citizen Festival Europa aandoet. Vorig jaar maakte de organisatie ook al uitstapjes naar Mumbai en Montréal en nu is op 6 juli Hamburg dus aan de beurt. Op het festival vind je naast topartiesten ook wereldleiders en 60.000 festivalgangers die aandacht vragen voor het bestrijden van armoede. Kaartjes zijn niet te koop, maar te verdienen door actie te ondernemen tegen armoede. Hoe meer je in actie komt, hoe meer punten je verdient en hoe meer kans je maakt op kaarten voor het festival. Meer info check je hier!

 

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.